Gazze'de tüneller yine can aldı

Rafah’ın Brezilya mahallesi yakınında bulunan tünellerden birinin çökmesi sonucu bir Filistinli işçi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı.

25-09-2009


Gazze’de korkunç ambargo ile kıskaca alınan ve nefes alması bile engellenen bir buçuk milyon insanın suni nefes boruları gibi kullandığı tüneller ne yazık ki ilkel şartlarda açıldığından bazen çökerek, bazen de işgalci saldırganların veya işbirlikçilerin attığı roketlerle, bombalarla içindeki insanların ölümüne sebep oluyor. Bazen içinde kalanlar nefes alamamak sebebiyle bazen de göçük altında kalarak hayatlarını kaybediyorlar.

Bugün sabah (25 Eylül Cuma) da bazı zorunlu ihtiyaç maddelerinin sokulmasında kullanılan ve Rafah’ın Brezilya mahallesi yakınında bulunan tünellerden birinin çökmesi sonucu bir Filistinli işçi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin Gazze’deki tıbbi kaynaklardan edindiği bilgilere göre tünelin çökmesi üzerine harekete geçen kurtarma ekipleri Bessam Adil Mübarek adlı 21 yaşındaki bir işçinin cesedini çıkardılar. Bu kişinin Gazze’nin orta kesiminde bulunan Nusayrat mülteci kampı ahalisinden olduğu bildirildi. Tıbbi kaynaklar tarafından yapılan açıklamada olayda yaralanan iki kişinin de kurtarıldığı ve Rafah’taki Ebu Yusuf en-Neccar hastanesi’ne nakledildikleri bildirildi.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Gazze'de   #tüneller   #yine   #can   #aldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN