Gazze'de Kur'an eğitimi seferberliği

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı 117 öğrencinin bakanlığa bağlı yaz Kur'an kurslarında bir aydan daha az bir sürede hafızlıklarını

07-07-2010


Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı 117 öğrencinin bakanlığa bağlı yaz Kur'an kurslarında bir aydan daha az bir sürede hafızlıklarını tamamladığını bildirerek, yaz kurslarında öğrencilerin her gün eşsiz çalışmalar ortaya koyduklarını kaydetti.

Hafız Yetiştirme Dairesi Müdürü İmad Ed-Duceni, geçiğimtiz Pazar günü konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamada, yaz kurslarının açılışının üzerinden henüz bir ay geçmeden 40 erkek öğrencinin Kur'an'ı kerimin tamamını ezberlediğini ve aynı süre içerisinde 77 kız öğrencinin de Kur'an'ın tümünü ezberleyerek hafız olduğunu söyledi.

Dördüncü sınıf öğrencilerinden 380 öğrencinin beş cüzü bir aydan kısa bir sürede ezberlediğini açıklayan Ed-Duceni, kamp programına göre normalde beş cüzü iki ayda ezberlemelerinin planlandığını bildirdi.

Aynı seviyeden 60 erkek öğrencinin ve 150 kız öğrencinin yine aynı süre içerisinde on cüz ezberlediğini belirten Ed-Duceni, 92 erkek öğrencinin de ezberlemeleri gereken yirmi cüzü tamamladıklarını söyledi.

Ed-Duceni, Gazze'nin orta kesiminden bazı öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'in yarısını iki haftada ezberlediklerini bildirdi.

Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Talib Ebu Şa'r, öğrencilerin bu başarısından duyduğu mutluluğu ifade ederek, bakanlığa bağlı yaz kurslarının önümüzdeki günlerde de yüzlerce ve binlerce seçkin öğrenciyi ortaya çıkaracağını söyledi.

Velilerden çocuklarına hayırlı şeyler tavsiye etmelerini isteyen Ebu Şa'r, çocuklarının dünyada ve ahirette mutlu olmaları için onları Kur'an sevgisi ve terbiyesi üzerine yetiştirmelerini talep etti.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Gazze'de   #Kur'an   #eğitimi   #seferberliği   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN