Filistin ve Afganistan'a hibe edilen şeye bak!

"Domuz Gribi" şamatasına kendini kaptırıp milyonlarca aşı satın alan Sağlık Bakanlığı, aşılar elinde kalınca iyiliksever kesildi!

30-01-2010


İslam ve Hayat

İlaç firmalarının bir komplosu olduğu yönünde ciddi iddialar ortaya atılan ve son dönemde Dünya Sağlık Birliği yöneticilerinin dahi bu yönde açıklamalarına konu olan "Domuz Gribi" şamatasına kendini kaptırıp milyonlarca aşı satın alan Sağlık Bakanlığı, aşılar elinde kalınca iyiliksever kesildi!

Medyada bugün yer alan haberlere göre Türkiye Afganistan ve Filistin'e domuz gribi aşısı yollamaya hazırlanıyor. Daha önce KKTC, Makedonya ve Kosova'ya aşı hibe eden Sağlık Bakanlığı, talep gelmesi halinde Türki cumhuriyetlere de aşı yollanabileceğini açıkladı. Daha önce KKTC, Makedonya ve Kosova'ya aşı hibe eden Sağlık Bakanlığı, talep gelmesi halinde Türki cumhuriyetlere de aşı yollanabileceğini açıkladı.

Haberlere göre, Türkiye'de bugüne kadar 4 milyon doz aşı kullanıldı. 3 milyon doz aşı ise olası yeni bir salgın riskine karşı stoklanacak.

Bu kapsamdaki aşılar Türkiye'ye bir firmadan gelmeye de devam ediyor. 2 firmadan alınan yaklaşık 1 milyon doz aşı ise, ihtiyaç duyan ülkelere hibe edilmek üzere ayrıldı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, "Dışişleri'ne talep geldikçe karşılayacağız" dedi.

Etiketler : #Filistin   #ve   #Afganistan'a   #hibe   #edilen   #şeye   #bak!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN