Esed güçleri 50 mazlumu daha katletti

Suriye'de Esed güçlerinin çeşitli kentlere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 11'i çocuk, 5'i kadın olmak üzere 50 kişi katledildi.

23-02-2014


Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Esed güçlerinin direnişçilerin denetiminde olan yerlere hava destekli gerçekleştirdiği saldırılarda sonucunda Halep'te 21, Kuneytra'da 7, Dera'da 6, Hama'da 5, İdlib ve Humus'ta 4'er ve başkent Şam'ın banliyölerinde 3 olmak üzere 50 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
 
Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, Halep'te Kuveyris askeri havaalanı çevresiyle kentin güneyinde yer alan Azize köyü yakınlarında Esed güçleri ile İslami Cephe'ye bağlı birlikler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.
 
Esed güçlerine ait helikopterlerin Halep'te direnişçilerin kontrolünde olan birçok bölgeye "varil bombasıyla" saldırdığı belirtilen açıklamada, Halep'in kuzeyinde birçok bölgede de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile İslami Cephe'ye bağlı birlikler arasında çatışmaların yaşandığı iletildi.
 
Ayrıca açıklamada, rejim güçlerinin başkent Şam'ın Duma, Dareya, Zemelka, Arbin, Yebrud ve Cobar bölgelerine havan topu ile roketlerle saldırdığını ve söz konusu bölgelerde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile rejim güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı belirtildi.
 
Esed güçlerinin başta İdlib, Hama ve Humus'ta direnişçilerin denetiminde olan bölgeleri savaş uçaklarıyla bombaladığı işaret edilen açıklamada, helikopterlerin Lazkiye bölgesinde yer alan Cebel Türkmen ile Cebel el Ekrad bölgesine "varil bombasıyla" saldırdığı kaydedildi.
 
(AA)

Etiketler : #Esed   #güçleri   #50   #mazlumu   #daha   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN