Ensar eş-Şeria: Gannuşi Tunus'un yeni tağutu

Tunus Nahda Hareketi lideri Gannuşi hazırladıkları laik anayasayı modernite ile İslam'ın diyaloğu olarak tanımladı. Gannuşi'yi Tunus'un yeni tağutu ilan eden Ensar el Şeria ise Nahda'nın uygulamalarını İslam'a ihanet olarak tanımlıyor. Ensar el Şeria Gannuşi ve Nahda'yı hakkı batıla karıştırmakla suçluyor.

27-05-2013


Tunus Nahda hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, üzerinde çalıştıkları yeni anayasanın İslam hukuku ile modernite arasında diyaloğu temsil ettiğini savundu.

Başkent Tunus'ta din ve siyaset ilişkilerinin ele alındığı konferansta konuşan Gannuşi, "Tamamlamaya çalıştığımız anayasa, İslam hukuku ve modernizmin gerekleri arasında kurulan diyaloğu temsil ediyor. Ulusal Kurucu Meclis'teki milletvekilleri, İslam hukukunun temel prensiplerini anayasaya yansıtıyor" dedi.

Tunus Meclisi, haziran ayındaki oturumunda anayasa taslağının bir bölümünü tartışacak. Taslağın kabul edilmesi için 217 milletvekilinden 109'unun onay vermesi gerekiyor. Anayasanın geri kalan bölümleri daha sonra belirlenecek bir zamanda oylamaya sunulacak. Anayasa taslağının, milletvekillerinin üçte ikisi tarafından kabul edilmemesi durumunda referanduma gidilecek.

(Kaynak: incanews)

Etiketler : #Ensar   #eşŞeria:   #Gannuşi   #Tunus'un   #yeni   #tağutu   
YORUMLAR
  • ADEMOĞLU   28-05-2013 15:00

    EY tunus halkı neden susuyorsunuz bir zalimi alaşağı ettiniz bu sizce zalim değilmi kuran zalim diyor neden sustunuz yoksa kuranı tanımıyormusunuz. zalim esadın zalimliğini ayyuka çıkaranlar bu zalime ve diğier zalimlere neden sessiz kaldınız.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN