El-Ezher, Firavun Hüsnü'nün yanında

Amerika’nın Mısır rejimini desteklediğini açıklamasının ardından El-Ezher "alimleri" de Mısır yönetimi ve Mübarek’i desteklediğini açıkladı.

27-01-2011


Amerika’nın Mısır rejimini desteklediğini açıklamasının ardından El-Ezher "alimleri" de Mısır yönetimi ve Mübarek’i desteklediğini açıkladı.

El-Ezher Üniversitesi Fetva Heyeti Genel Sekreteri Şeyh Sait Amir, Mısır'ın Eş'şuruk gazetesine verdiği demeçte, Mısır halkına karşı Hüsnü Mübarek rejimini desteklediklerini açıkladı.

El-Ezher şeyhi Amir, son iki günde yaşanan protesto gösterilerinde bazı tahribatın gerçekleşmesini ve halk tarafından şiddet uygulanmasını ileri sürerek bu tür gösterilerin İslam'da haram olduğunu iddia etti.

Ezher şeyhlerinden bazılarının, siyonist İsrail'in elebeşlarıyla kapalı kapılar ardında el sıkıştıkları belgelenmiş ve bu fotoğraflar tekzip edilmemişti.Aynı şeyhler,Arabistan, Türkiye,İran ve Irak'ta da Müslümanlara, Gazze'ye destek yürüyüşlerinin İslama aykırı olduğunu telkin etmeye kalkışmış, İran'da İslam İnkılabı Rehberi Ayetulah Hamenei ve Türkiye'yle Irak'ta da antisiyonist din alimleri bu tehlikeli oyunu bozmuş, ama Suudi Arabistan, Gazze için yürüyen ve "Korsan İsrail'e ölüm!" sloganları atan Müslümanları tutuklamış , sırf bu yüzden Yemen'deki şii Husi Müslümanları, Suudileri "adil olmayan yöneticiler" ilan etmişlerdi.

Şeyh Amir bununla da yetinmedi ve Mısır halkının haklı taleplerini ve barışçıl protesto hakkını göz ardı ederek İslam'da her türlü barışçıl protesto gösterisinin de haram olduğunu ileri sürdü.

Öte yandan Mısır Değişim Milli Cemiyeti Komitesi Başkanı George İshak da UAEA eski başkanı El-Baradei'yi eleştirdiği açıklamasında, Mısırlı muhalif liderin yakılmasını istedi.

(Kaynak: FHA)

Etiketler : #ElEzher   #   #Firavun   #Hüsnü'nün   #yanında   
YORUMLAR
  • i.metin    28-01-2011 17:06

    her çagda belamlar hep olmuşlardır. Ali şeriati boşunamı diyor,belamı vurki din yanlız Allahındır selamlar

  • ADEMOĞLU   28-01-2011 17:00

    Ezherin sadece ismi kalmıştı bilinen birşeydi. İslam ümmeti bazen büyle kafirane duruşları görmesi onlar için aydınlanma ve hidayeti bulmaları için vesiledir. kuran okumayla islami bazı rutunları yerine getirmek insanları muvahit yapmadığının anlaşılamsı bu milleti uyarmıyorsa bunlar ançak ilahi ve insani tokata ihtiyaçları var onu vurmak Allahın emridir. mısırlı müslümanlar tunusa bakmalı ve ders almalı kuranı merkezi hayat edinen ve kurani hayatın ilkelerinden taviz vermeyen duruşlar ançak başarılı hayatlar getirir. siz türkiyede neden böyle olmuyor diye şimdi soracaktır mısırlı kardeşler, yok kardeşim yok bizdeki islami hayatlar tutsak edilmiş yerine mesepsel ve tarikatlar ve nurculuk almış yani daha islami hayat pek yok.

  • ömer bitlis   27-01-2011 22:30

    Mübarekle beraber cehenneme gitsin o zaman... Müstekbirlerinde, mütreflerinde, din baronlarınında sonu gelecek inşallah...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN