El Ezher'den, İslami anayasa arayışlarına takoz

Anayasa Hazırlık Komisyonu, Ezher'in 3. maddenin değişmemesi yönündeki itirazını kabul etti.

18-07-2012


İslam ve Hayat

El Ezher'den İslami anayasa arayışlarına takoz... Mısır Anayasa Hazırlık Komisyonu, Ezher'in ''Egemenlik yalnızca milletindir'' içerikli 3. maddenin değişmemesi yönündeki itirazını kabul etti.

Anayasa Hazırlık Komisyonu üyesi Muhammed Abdusselam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasa Hazırlık Komisyonu'nun Ezher'in itirazını kabul ederek, 3. maddenin aynı şekilde kalmasına karar verdiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre,  Ezher Şeyhi'nin danışmanı Dr. Hasan eş-Şafii de ''Halk egemenliği, Allah'ın egemenliğiyle çelişmez'' dedi.

Maddenin değiştirilmesi talebi hakkında açıklama yapan Selefi eğilimli Nur Partisi Genel Başkanı İmad Abdulgafur, ''Egemenlik Allah'ındır'' ibaresinin anayasada yer almasının zorunlu olmadığını söyledi.

Anayasa Hazırlık Komisyonu üyesi ve Selefi Davet Konseyi Başkan Yardımcısı Yasir Berhemi, anayasanın 3. maddesinde yer alan ''Egemenlik halkındır'' ibaresinin, ''Egemenlik Allah'ındır'' şeklinde değiştirilmesini istemiş, Ezher de buna karşı çıkmıştı.

Yürürlükteki Mısır Anayasası'nın 3. maddesi şöyle:

''Egemenlik yalnızca milletindir. Bütün yetkilerin kaynağı halktır. Millet bu egemenliği kullanır, korur ve milli birliği muhafaza eder.''
 

Etiketler : #El   #Ezher'den   #   #İslami   #anayasa   #arayışlarına   #takoz   
YORUMLAR
  • EL Ezher   22-07-2012 08:48

    iki satır kur'an'ı okudular da KUR'AN'ın yaratıcısından dahi iyi mi? anladılar KUR'AN'ı demek ki okumak için okumamış (okunmasın diye okumuşlar) yok etmek için okumamışlar

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN