Doğu Türkistan'da Çin terörü

Sözde radikal İslami militanları arayan Çinli yetkililer, bütün yerleşim birimlerini askeri polis ve milislerle denetim altına aldı. Ellerinde coplarla uygun adım devriye gezen üniformalı polisler, kadın ve çocuklar üzerinde dehşet saçıyor.

06-04-2008


Dünya bir avuç Tibetli rahibin isyanı ile meşgul olurken Çin yönetimi 60 yıldır işgal altında tuttuğu Doğu Türkistan halkı üzerindeki baskılarını artırdı. Zengin petrol ve maden yataklarına sahip bölgedeki askeri güçleri takviye eden Çin yönetimi, yıllardır bağımsızlık ateşiyle defalarca isyan eden Uygur Türklerini nefes alamayacak hale getirdi.
Sözde radikal İslami militanları arayan Çinli yetkililer, bütün yerleşim birimlerini askeri polis ve milislerle denetim altına aldı. Ellerinde coplarla uygun adım devriye gezen üniformalı polisler, kadın ve çocuklar üzerinde dehşet saçıyor. Kent merkezlerine yığılan birlikler, çarşı - pazarda dolaşan sivilleri, hatta kadın ve çocukları bile yakın takibe alırken uluslararası camia Doğu Türkistan'ı görmemekte ısrar ediyor.

Pekin yönetimi Doğu Türkistan'daki doğal kaynakları hoyratça tüketirten zengin doğalgaz ve petrol yatakları ise Çin'in zenginliğine zenginlik katıyor. Çin, Uygurları yok etme politikasına paralel olarak bölgenin adını yıllar önce Sincan diye değiştirmişti. (Yeni Şafak)

Etiketler : #Doğu   #Türkistan'da   #Çin   #terörü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN