Çin'den akıl almaz teröristlik

Ticaret için gittikleri Tacikistan’da Çin Halk Cumhuriyeti’ne teslim edilen Doğu Türkistan Uyruklu üç Türkiye vatandaşının hayatından endişe ediliyor.

22-01-2011


Ticaret için gittikleri Tacikistan’da Çin Halk Cumhuriyeti’ne teslim edilen Doğu Türkistan Uyruklu üç Türkiye vatandaşının hayatından endişe ediliyor. Mazlum-Der, İHH, TGTV, Maarif Derneği ve Doğu Türkistan Vakfı bir basın toplantısı düzenleyerek Türkiye’ye üç vatandaşını Çin’den kurtar çağrısı yaptı.

Doğu Türkistan’da sistematik kıyım ve tecritlere devam eden Çin, ülke dışındaki Müslüman Uygur Türklerini de hukuksuz bir şekilde tutuklamaya devam ediyor.  Çin’in tutukladığı Uygurlar ya yıllarca hapishanelerde yatıyor, ya da infaz ediliyor. Çoğundan hiçbir haber alınamıyor. Çin’in ülke sınırlarını aşan keyfi ve hukuksuz uygulamalarının son örneği Tacikistan’da yaşandı.

Doğu Türkistan kökenli Abdulhamit Davutoğlu (48), Ahmet Reşit (47)  ve Kemal Ömeroğlu (37) isimli üç Türkiye vatandaşı ticaret yapmak için gittikleri Tacikistan'da gözaltına alınıp Çin Halk Cumhuriyeti'ne teslim edildi. Türk Dışişleri Bakanlığı'nın iade kararına karşı Tacikistan Hükümeti nezdinde yaptığı girişimler sonuç vermedi

Etiketler : #Çin'den   #akıl   #almaz   #teröristlik   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN