Cezayir de İslami direnişe karşı tasavvufu keşfetti

Cezayir'de İslami direnişle mücadele için, hükümet tarafından tasavvuf düşüncesinin telkin edileceği bildirildi.

08-07-2009


Cezayir'de İslami direnişle mücadele için, hükümet tarafından tasavvuf düşüncesinin telkin edileceği bildirildi.

Polis baskınları, gözaltılar ve silahlı çatışmların fayda vermediğini gören Cezayir hükümeti, İslami direnişçilere sufi yaklaşımı benimsetmeye çalışıyor. 

Cezayir Diyanet İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hükümet tarafından tasavvuf anlayışını anlatmak üzere bir televizyon ve radyo kanalı kurulduğu bildirildi. Açıklamada, "Kurulan kanallar sayesinde insanların barışçı, hoşgörülü ve açık görüşlü geleneksel İslam'a dönmesinin teşvik edileceği" belirtildi.

(İslam ve Hayat / Yeni Şafak)

 

Etiketler : #Cezayir   #de İslami   #direnişe   #karşı   #tasavvufu   #keşfetti   
YORUMLAR
  • Muzaffer Alev   11-07-2009 15:14

    Cezayir de İslami direnişe karşı tasavvufu keşfetti: http://www.islamvehayat.com/2763_Cezayir-de%C2%A0Islami-direnise-karsi-tasa.html Tasavvuf Büyük Selcuklu ve Büyük Osmanli devletinde, Seyh Samil gibi Cecenistan da oldugu gibi olursa en yüksek Müslümanlari yetistirir. Ben 1963 den beri Risale i Nur ile ilgileniyorum. Tasavvufun hayraniyim. 90 senedir esir olan bütün dünya Müslümanlarinin bu meseleleri anlamalari, gizli sömürge ve gizli esir olduklari icin cok zordur. Osmanlinin son günlerinde, devletimizi seytanca hileleriyle zayiflatan ittihad-terakkici Sabetayci gizli Yahudiler, Mevlevi ve Bektasi tarikatina kendilerini gizlemek icin girmislerdir. Mevlevilik Mogol baskininda Müslümanlari tedavi ve ülkesini tamir etmistir. Bektasilik ise Avrupanin Osmanli icinde cikaracagi Alevi- Sünni ic savasina karsi, Yeniceri ordusunu tesis ederek, Sünni- Alevi birligini saglamis ve seytan Batililari hüsrana ugratmistir yüzlerce sene! Muzaffer Alev Kopenhag www.esir.webbye.dk www.islamidavet.wordpress.com

  • mustafa atav   08-07-2009 21:07

    Elin oğlu tasavvufun insan düşüncesini ve buna bağlı eylemleri baskıladığını,,asırlardır sistemlere entegre müslüman tipi yetiştirdiği keşfetmiş ne güzel(!)... Üzülmem odur ki;bizim üstadlar hala o dibi belli olmayan denizden vurgun yemeden inci çıkaracaklarını zannediyorlar.Yazık kı ne yazık!

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN