Bu çocuklar mı terörist?

Emperyalist soykırımcı ABD savaş uçaklarının önceki gün, Afganistan’ın Herat şehrini bombalayıp 19'u kadın, 50'si çocuk 76 Afgan'ın katletmesine Batılı ülkeler sessiz kaldı.

24-08-2008


Emperyalist soykırımcı ABD savaş uçaklarının önceki gün, Afganistan’ın Herat şehrini bombalayıp 19'u kadın, 50'si çocuk 76 Afgan'ın katletmesine Batılı ülkeler sessiz kaldı. Afganistan’ın kukla Devlet Başkanı Karzai, masum halkın katledilmesini kınadı. Saldırıyı protesto eden Afganlılar ise, “Aşağılık korkaklar! Yiğit savaşçılarımızla karşılaşmaktan korkup, çocuklarımızı, kadınlarımızı öldürüyorsunuz” diyerek tepkilerini gösterdi ve eli kanlı ABD Başkanı Bush’un maketini yaktı.  
  
11 Eylül saldırılarını bahane ederek Afganistan’ı işgal eden emperyalist ABDordusu; ülkelerini korumak için mücadele eden Taliban direnişçilerinin karşısında ağır kayıplar vermesinin faturasını, büyük bölümü çocuk ve kadınların oluşturduğu sivilleri katlederek ödetiyor. ABD ordusuna bağlı savaş uçaklarının önceki gün, Afganistan’ın Herat şehrini bombalaması sonucu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 76 kişi şehit olmuş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Kendilerinden bir kişi ölünce dünyayı ayağa kaldıran Batılı ülkelerin, Afganistan’daki sivil katliama sessiz kalması, ikiyüzlüğün delili olarak bir kere daha tarihin karanlık sayfalarına yazıldı. Sivillerin şehit edilmesi, Afganistan’ın  kukla Devlet Başkanı Hamid Karzai’yi de çileden çıkardı. Karzai yaptığı yazılı açıklamada, 76 masum insanın katledilmesini kınadı.

Afgan halkı ve Taliban direnişçileri de, masum sivillerin öldürülmesine tepki göstererek, dökülen kanın yerde kalmayacağını bildirdi. Afganistan’dan yükselen tepkileri durdurmak için harekete geçen Amerikan ordusu da, olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı. 

DÜN DE 10 AFGAN KATLEDİLDİ

Öte yandan; önceki gün şehid edilen sivillerden sonra yeni bir sivil katliam haberi daha geldi. Afganistan'ın Kandahar bölgesinde dün, işgal güçleri tarafından yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlatılması sonucunda 10 sivil öldü. (Vakit)
 

Etiketler : #Bu   #çocuklar   #mı   #terörist?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN