Baas rejimi 67 Suriyeliyi daha katletti

Suriye'de Baas rejimine bağlı güçlerin çeşitli kentlere ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılarda 67 Suriyeli daha katledildi.

27-09-2013


Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 18, Humus ve Dera'da 11'er, İdlib'de 7, Rakka ve Humus'ta 6'şar, Halep'te 5, Deyru'z Zor'da 2 ve Kuneytra'da 1 olmak üzere 67 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hayatını kaybedenlerden 12'sinin işkence sonucu yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, 21 direnişçinin de yaşanan çatışmalarda hayatını kaybettiği ifade edildi.

Açıklamada, Esed güçlerinin saldırıları esnasında çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada da Halep'teki Kuveyris askeri havaalanı ile Uluslararası Halep Havaalanı çevresinde direnişçiler ile Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların çıktığı ve Esed güçlerine ait savaş uçaklarının söz konusu yerlerdeki yerleşim birimlerini bombaladığı kaydedildi.

Halep'in Eşrefiye ve Haydariye bölgelerinde de zaman zaman çatışmaların yaşandığı belirtilen açıklamada, direnişçilerin kentin güney kesimlerinde Esed güçleri karşısında ilerleme kaydettiğini ve rejim güçlerine zayiat verdiğini aktardı.

Direnişçilerin Hama ve Humus kenti çevresinde yer alan rejim güçlerinin bulunduğu merkezlere saldırarak Esed güçlerine büyük zayiat verdiği ve çok sayıda zırhlı aracı imha ettiği belirtilen açıklamada, Tevhid Tugayı'nın Hama'nın kırsal bölgelerinde MİG savaş uçağı düşürdüğü açıklandı.

Açıklamada, Şam'ın Berze, Zemelka, Yermuk, Duma ve Haresta banliyölerinin yoğun havan topu ve roket saldırılarına maruz kaldığına işaret edilerek, Cobar, Kabun, Abbasiyyin ile Berze bölgelerinde çatışmaların yaşandığı ve Esed güçlerinin Kasyon Dağı'ndan kentte topçu ateşi başlattığı ifade edildi.

(Haksöz Haber)

Etiketler : #Baas   #rejimi   #67   #Suriyeliyi   #daha   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN