Almanya İçişleri Bakanı'ndan ahlaksız talep

Almanya’da dün yapılan bu yılın ilk İslam Konferansında İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich’in İslami kuruluşlardan güvenlik işbirliği için daha fazla gayret göstermelerini, cemaat içinde radikalleştiği görülenlerin polise bildirilmesini istedi.

30-03-2011


Almanya’da dün yapılan bu yılın ilk İslam Konferansında İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich’in İslami kuruluşlardan güvenlik işbirliği için daha fazla gayret göstermelerini, cemaat içinde radikalleştiği görülenlerin polise bildirilmesini istedi.

Yeni İçişleri Bakanı’nın uyum, İslam din dersleri, İslam düşmanlığı gibi konuları atlayarak İslam Konferansının asıl konusunu güvenlik işbirliği adına Müslüman kuruluşlarına polise bilgi veren ispiyon merkezleri haline getirilmesi teklifi tüm kesimlerde şok etkisi yaptı.

Sosyal Demokrat Parti SPD’nin uyumdan sorumlu Türk asıllı milletvekili Aydan Özoğuz ‘Hamburger Abendblatt’ gazetesine verdiği demeçte, ‘İslam Konferansı’nın idaresi değişene kadar artık Müslümanlar bir daha katılmamalı.’ diyerek boykot çağrısı yaptı. Özoğuz, Friedrich’in kendisinin ne kadar sert bir politikacı olduğunu göstermek için Müslümanları suistimal ettiğini ve İçişleri bakanı olarak kesinlikle yanlış bir seçim olduğunu söyledi. Friedrich’in İslam konferansına yanlış bir başlangıç yaptığını belirten Özoğuz, bakanın önce zaten kendisine şüphe ile yaklaşan Müslüman kuruluşların güvenini kazanmak için çalışması gerektiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Friedrich’in güvenlik işbirliği adına cami ve derneklere ispiyonculuk görevi yüklemek istemesi birçok İslami kuruluş tarafından sert bir tepkiyle karşılandı. İslam bilimci Armina Omerika, konferans sonrası yapılan basın toplantısında bakanın planını, ‘Müslümanlar arasında şüpheli ve düşündürücü bir jurnal kültürü’nü teşvik etmek şeklinde yorumladı.

Müslümanlar Merkez Konseyi ZMD Genel Başkanı Ayman Mazyek de DPA haber ajansına verdiği demeçte, İslam konferansının güvenlik siyaseti konferansına dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

Yeşiller’den Fraksiyon şefi Renate Künast, İçişleri Bakanı’nın teklifini ‘küstahlık’ olarak niteledi. Künast, Friedrich’in başkanlığındaki İslam Konferansı’nın uyumun sonunu getiren bir katkıya dönüştüğünü söyledi. Künast konferansın devlet ile Müslümanlar arasında diyalog görevi yaparsa bir işe yarayacağını yoksa son verilmesinin daha faydalı olacağını kaydetti.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Almanya   #İçişleri   #Bakanı'ndan   #ahlaksız   #talep   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN