Alman basını katledilen başörtülüyü görmezden geldi

Alman basını üç maymunu oynamayı tercih ederek, ırkçı bir genç tarafından öldürülen Mısır asıllı Merve Şirbini adlı başörtülü kadını haberleştirmedi.

07-07-2009


Alman basını üç maymunu oynamayı tercih ederek, ırkçı bir genç tarafından öldürülen Mısır asıllı Merve Şirbini adlı başörtülü kadını haberleştirmedi.

Daha önce, başörtüsü takmayan kızların babaları tarafından katledildiğini ileri sürerek, haberi günlerce manşette tutan ve olayın faillerinin ruhsal bozukluklarını es geçerek, Müslümanların ‘ilkelliği’ üzerine hikayeler yazan Alman basını, katil ırkçı Alman olunca başörtüsü yüzünden öldürülen bir kadın olayında üç maymunu oynadı.

Alman tabloid basını ve üçüncü sayfaların vazgeçilmez gazetesi Bild, olaya hiç yer vermezken, bir hafta önce ölen Jackson’ın haberleri hala manşette. Bild, bundan bir hafta önce ‘başörtü takmadığı’ iddiasıyla ‘şizofren’ bir baba tarafından öldürülen Büşra’nın haberini ise onlarca ‘modern’ hikaye üzerinden ajite etmişti. Bild, başörtüsü yüzünden öldürülen Mısırlı Merve Şirbini konusunda kamuoyunu ‘bilgilendirmedi’

Alman Spiegel de Bild gazetesiyle aynı tavrı izlerken, olay karşısında ’sessizliğini’ korudu. Deutsche Welle’de bu sessiz trene eklemlenerek, olaya sitesinde yer vermedi.

Türkiye medyası da üç maymunu oynadı

Alman üçüncü sayfa haberciliğinin ‘lider’ gazetesi Bild’in tercümeleri üzerinden Avrupa’daki Türklerin ‘ilkel’ tavırlarına karşı ‘modernleştirici’ ikazlarda bulunan Türk basını da olay karşısında sessizliğini korudu. Avrupa basını için haber değeri taşıyan ‘başörtüsü takmayan’ ya da ‘mine etek giydiği için’ katledilen Müslümanların hikayesini manşetlerine taşıyan Türk basını fail Müslüman olmadığında ya da katliam ‘başörtüsü taktığı’ gerekçesiyle yapıldığı zamansa olayı görmemeyi tercih etti.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Alman   #basını   #katledilen   #başörtülüyü   #görmezden   #geldi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN