Ali Fadlallah: Esed rejimine karşı Suriye halkının yanındayız

Lübnan'ın önde gelen Şii alimlerinden Fadlallah, Lübnan Şiilerinin azımsanamayacak bir kesiminin, Esed rejimine karşı Suriye halkını desteklediğini belirtti.

29-08-2012


AA muhabirinin sorularını cevaplayan Lübnan'ın önde gelen Şii alimlerinden Ayetullah Seyyid Ali Fadlallah, Suriye'de yaşananları ''yıpratma savaşı'' şeklinde nitelendirerek, Suriye halkının ''onuru ve özgürlüğü'' için savaştığını vurguladı.

Lübnan Şiilerinin her türlü zulme karşı olduğunu, bu sebeple topraklarını işgal ettiği ve zulmettiği için İsrail'le savaştığını hatırlatan Fadlallah şöyle konuştu:

''Rejim tarafından zulme maruz bırakılan Suriye halkının haklı taleplerini destekliyoruz. Lübnan Şiilerinin azımsanamayacak bir kısmı Esed rejimine karşı Suriye halkını destekliyor. Mısır, Türkiye, Suudi Arabistan ve İran'ın Suriye'nin içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmasını sağlamak için uzlaşmaları gerekiyor.

ULUSLARARASI GİRİŞİMLER FİTNEYİ ATEŞLİYOR

Suriye yönetimi üzerinde etkili olabilecek Mısır, Türkiye, Suudi Arabistan ve İran gibi büyük devletlere seslenen Fadlallah, ''Bu krize Müslüman ülkelerin çözüm bulması gerekir. Uluslararası girişimler, bölgede çözüme katkı sağlamak yerine fitneyi ateşliyor'' dedi.

Fadlallah, ''Suriye'deki olaylar başladığı tarihten bu yana Türkiye, şiddet olaylarını engellemeye çalışıyor. Müslümanların birleşmesi için Türkiye Cumhuriyeti'nin elinden geleni yapacağını umuyorum'' dedi.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Ali   #Fadlallah:   #Esed   #rejimine   #karşı   #Suriye   #halkının   #yanındayız   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN