AKP'den "one minute" kefareti!

AK Partili bakan ve bürokratların son günlerde peş peşe gelen bazı uygulamaları, Davos’taki “One Minute” çıkışının kefaretini ödemeye çalıştıkları hissi uyandırıyor.

06-05-2009


AK Partili bakan ve bürokratların son günlerde peş peşe gelen bazı uygulamaları, Davos’taki “One Minute” çıkışının kefaretini ödemeye çalıştıkları hissi uyandırıyor.

Bu haberlerden ilki, Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği soykırım saldırıları üzerine, Mazlumder’in soykırım suçlularının yargılanması talebiyle açılan davanın, Adalet Bakanlığı tarafından reddedilmesi oldu. Adalet Bakanlığı’nın onay vermemesi üzerine, savcılık tarafından yapılan açıklamada, davanın düştüğü belirtildi.

Türkiye yasaları, insanlığa karşı soykırım ve savaş suçları dolayısıyla, yurt dışında da olsa, suçlular hakkında soruşturma açılmasına ve yargılanmasına imkan tanıyordu. Adalet Bakanlığı’nın siyonist katillerin yargılanmasını reddetmesi İsrailliler tarafından memnunlukla karşılandı. Diğer bir haber ise Emniyet bürokratlarınca yapılan ihbar üzerine savcılık tarafında Radyo Denge Yayın Yönetmeni Bülent Koca hakkında, “suç işlemeye alenen tahrik etme” iddiasıyla dava açılması oldu. Bilindiği gibi Gazze katliamının gerçekleştiği günlerde Bnei Hasharon basket takımı Ankara’ya maça gelmesi üzerine, Ankara Filistin Dostları Platformu tarafından maçın oynanacağı spor salonu önünde bir basın açıklaması düzenlenmiş ve sonuçta İsrail takımının sahaya çıkmaması sebebiyle maç iptal edilmişti.

Savcılıktan sonra RTÜK

Şimdi o süreçte bu katliama tepki verenlerin duyurularını yayınlayan Radyo Denge’nin üzerine gidilerek, bu tür insanlık suçlarına itiraz edip protesto edenler cezalandırılmak, susturulmak isteniyor. Bu sebeple, bu insanlık suçunu işleyenlere gerçek ırkçı faşistlere, Siyonist teröristlere karşı hiçbir somut adım atmayanlar Ankaralı Müslümanların sonuç getiren haklı protestolarının üzerine hem de haksız bir yaftalamayla “ırkçılık” suçlamasıyla gidiyorlar. Savcılığın açtığı davadan sonra RTÜK de, Ankara Filistin Dostları Platformu’nun İsrail katliamlarını protesto ilanını yayınladığı için Radyo Denge’den savunma istedi. Savunmasını zamanında yapmadığı ya da yeterli bulunmadığı takdirde Radyo Denge’nin bir ila 12 kez yayın durdurma cezasına çarptırılabileceği bildirildi.

Neyin intikamı alınıyor?

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İLKAV Başkanı Mehmet Pamak ise şunları söyledi: “Siyonist İsrail’in ırkçı katliamlarını protesto çağrısı için yapılan ilana dayanarak bir araya gelen kitle, sadece sivil bir tepki ortaya koyup herhangi bir çatışmaya yol açmadan dağılmışken ve yaşanmış hiçbir şiddet olayı da yok iken, RTÜK tarafından “Yayınların şiddet kullanımını özendirici veya ırkçı nefret duygularını kışkırtıcı nitelikte olması ilkesinin ihlal edildiği” suçlamasıyla Radyo Denge’den savunma istenilmiş olması, ceza ile tehdit edilmesi ve Ankara Emniyetinin suç duyurusuyla Radyo Denge Yayın Yönetmeni Bülent Koca’nın ağır cezalarla yargılanmaya kalkılması, “stratejik ortaklık dayanışmasının gereği mi yapılıyor” sorusunu akla getiriyor.

Yoksa bu büyük Siyonist vahşete karşı nutuk çekmekten başka somut tek bir adım atamayanlar, Çavez ve Moralez kadar olamayanlar, Türkiye’de sivil halktan gelen tek somut adım olan maçın iptal ettirilmesini hazmedemeyip intikam mı alıyorlar?” Özgür-Der de bir basın açıklaması yaparak kararları protesto etti: “Ortada bir suç varsa eğer, bu protesto çağrısı yapanların eyleminde değil; halkın Gazze acısını derinden hissettiği, tüm yeryüzü halklarının meydanları doldurduğu ve İsrail’i lanetlediği bir vasatta Siyonist çeteyi temsil eden bir topluluğun hiçbir şey olmamış, hiçbir olağanüstülük yaşanmamış gibi maç yapmak üzere davet edilmeleri ve ağırlanmalarında aranmalıdır.”

(Kaynak: Platform Haber.net)

Etiketler : #AKP'den   #one   #minute   #kefareti!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN