Afganistan'da ABD'ye büyük öfke

Emperyalist soykırımcı ABD'nin 19'u kadın, 50'si çocuk 76 Afgan'ı katletmesinin ardından Afganistan'da halk sokaklara döküldü.

24-08-2008


Emperyalist soykırımcı ABD'nin 19'u kadın, 50'si çocuk 76 Afgan'ı katletmesinin ardından Afganistan'da halk sokaklara döküldü.

Binlerce Afganlı, ABD bombardımanı sert bir dille kınadı. Herat’ta, öfkeli halk hava saldırısını kınamak için geniş protesto eylemi düzenledi. Protesto eyleminde işgal güçleri aleyhine ağır sloganlar atıldı.  


Dünkü ABD bombardımanından bir görüntü

ABD’nin bu bölgenin Taliban güçlerinin önemli yerleşim yerlerinden biri olduğuna inandığı için buraya yönelik şiddetli saldırıyı planladığına inanılıyor. Büyük bir faciaya yol açan saldırı Afgan halkının ülkedeki Amerikan askeri güçlerinin haziran ayında bir düğün törenine yaptıkları ve 50 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı henüz unutamadıkları bir zamanda gerçekleşti.

ABD Karzai’yi dikkate almıyor 

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Amerika’nın Herat şehrindeki saldırısını eleştirerek bu saldırının Afgan hükümetinin bilgisi dışında gerçekleştirildiğini dile getirdi. Hamid Karzai gazetecilere yaptığı açıklamada Amerika’nın Afganistan’daki tek taraflı faaliyetlerini şiddetle eleştirdi.  


Devlet Başkanı Karzai’nin ülkedeki Amerikan saldırılarını kınaması ilk değil. Karzai daha önce de birkaç kez Amerikan güçlerini yaptıkları saldırıdan dolayı eleştirmişti. Bu saldırı Amerika’nın Karzai’nin tenkitlerini hiç dikkate almadığını gösteriyor. (Fıtrat)

Etiketler : #Afganistan'da   #ABD'ye   #büyük   #öfke   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN