Afgan köylüler NATO'yu protesto etti

NATO askerlerinin düzenledikleri gece yarısı saldırılarında 11 Afganlı köylüyü katletmesi protesto edildi. Katledilenlerin cenazelerini gösteri alanına getiren Afganlı köylüler, işgalci askerlerden hesap sorulmasını istedi.

14-05-2010


NATO askerlerinin düzenledikleri gece yarısı saldırılarında 11 Afganlı köylüyü katletmesi protesto edildi. Katledilenlerin cenazelerini gösteri alanına getiren Afganlı köylüler, işgalci askerlerden hesap sorulmasını istedi.

Başkent Kabil'de açıklamada bulunan bir NATO sözcüsü, yabancı ve Afgan askerlerinin bölgede ortak operasyonlar düzenlediğini teyit etti. Operasyonlarda sivillerin öldüğüne ilişkin bilgileri olmadığını ifade eden sözcü, NATO'nun olayı araştırdığını kaydetti.

Direnişçilerin yaşadığının veya saklandığının iddia edildiği evlere, çoğunlukla ABD güçlerinin, genellikle akşam saatlerinde başlattıkları operasyonlar, ülkedeki yabancı askerler ile Afganlar arasında önemli bir gerginlik nedeni oluyor.

Afgan yetkililer, sadece Mart ve Nisan aylarında düzenlenen bu tip operasyonlarda 170 Afgan sivilin hayatını kaybettiğine, bu sayının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 33 fazla olduğuna dikkati çekiyor.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Afgan   #köylüler   #NATO'yu   #protesto   #etti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN