ABD ve müttefikleri Libya'yı işgale hazırlanıyor

ABD gemilerinin Akdeniz'e girmesinin ardından, İngiliz, Fransız, İtalyan ve Güney Kore gemileri de Libya'ya doğru harekete geçti. Kanada'nın savaş gemisi de bir hafta içinde Libya açıklarında olacak.

04-03-2011


ABD Başkanı Barack Obama, insani krizin ve sivillere yönelik şiddetin durdurulması için ülkesinin ve uluslararası toplumun Libya'ya acil müdahaleye hazır olması gerektiğini söyledi

Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon ile Beyaz Saray'da dün düzenlediği basın toplantısında Obama, ABD'nin Libya konusunda tüm seçeneklere hazırlandığını açıkladı. 

Obama, Libya hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesinin de ABD'nin değerlendirdiği seçenekler arasında yer alacağını belirtti. 

Meşruiyetini kaybeden Kaddafi'nin iktidarı bırakması gerektiğini bir kez daha ifade eden Obama, isyancılara uygulanan şiddete duydukları öfkeyi dile getirdi ve BM'nin yaptırımlarını da övdü. 

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen,  İttifak'ın şimdilik Libya'ya müdahale niyetinin bulunmadığını söylerken, ABD'nin 5. Filosu'nun USS Kearsarge ve USS Ponce gemilerinin Süveyş Kanalı'ndan Akdeniz'e girmesinin ardından, İngiliz, Fransız, İtalyan ve Güney Kore gemileri de Libya'ya doğru harekete geçti. 

Kanada'nın HMCS Charlottetown savaş gemisi de bir hafta içinde Libya açıklarında olacak.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #ABD   #ve   #müttefikleri   #Libya'yı   #işgale   #hazırlanıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN