ABD, tetikçisini yine korudu

BM Güvenlik Konseyi’nde, Filistin topraklarında yahudi yerleşimlerin kınanmasına 15 üyeden yalnızca ABD karşı çıktı

19-02-2011


Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki işgal altında bulunan Filistin topraklarında siyonist işgal rejiminin sürdürdüğü kanun dışı yerleşimlerin durdurulması için Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nden karar çıkartmak isteyen BM’ye üye 137 ülke Amerikan muhalefetine takıldı.

Konsey’in 15 üyesinden yalnızca Amerikanın hayır oyu verdiği karar tasarısında diğer tüm üye ülkeler ‘evet’ yönünde oy kullandı. ABD’nin karar tasarısına karşı oy kullanması nedeniyle Konsey’den siyonist işgal rejiminin yerleşim girişimlerini durdurması yolunda karar çıkarılamadı. Konsey’den karar çıkarmanın yasal olarak bağlayıcı olması nedeniyle önem arz ediyor.

BM’e üye 137 ülkenin imzası ile Güvenlik Konseyi’ne gelen karara yalnızca Amerikanın hayır oyu kullanması beklenilen bir durum iken, BM kulislerinde ‘hayır’ oyunun siyonist işgal rejimi uğruna ABD’nin dış politikasının tüm dünyadan izole edilmesi anlamına geldiği yorumları yapıldı. BM koridorlarında Amerikanın hayır oyuna tepki gösteren birçok diplomat, ‘‘Amerika ve Başkan Barack Obama, bu hayır oyundan sonra Ortadoğu’da ne güvenirliği ne de imajı kaldığını sanmasın’’ şeklinde tepki gösterdi.

Karar tasarısını 137 ülke adına Konsey’e sunan Lübnan’ın BM Temsilcisi Nawaf Salam, yerleşim sorununun barışın önündeki en büyük engellerden birisi olduğunu ifade etti. Lübnan temsilcisi ayrıca siyonist işgal rejimi tarafının uluslar arası hukuka uygun davranmasını istedi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #ABD   #   #tetikçisini   #yine   #korudu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN