ABD Pakistan'da yine katliam yaptı, Navaz Şerif'ten tepki

Pakistan'ın yeni Başbakanı Navaz Şerif'in, dün gerçekleştirilen insansız hava aracı (İHA) saldırısını protesto etmek için ABD elçisini başbakanlığa çağırdığı açıklandı.

08-06-2013


Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde dün gerçekleştirilen saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın, Şerif'in Çarşamba günü yemin ederek göreve başlamasından sonra ilk İHA saldırısı olduğu belirtiliyor.

Şerif, yemin töreninde yaptığı konuşmada, ABD'nin Pakistan'da düzenlediği saldırılara karşı çıkmış ve saldırıların sonlandırılması çağrısında bulunmuştu.

BU SALDIRILAR BİR AN ÖNCE DURDURULMALI

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Saldırılar Pakistan'ın egemenlik ve toprak bütünlüğünün bir ihlalidir. Bu saldırıların bir an önce durdurulması gerekiyor." denildi.

OBAMA İHA SALDIRILARINI SAVUNDU

ABD Başkanı Barack Obama, İHA'ları ölümcül eylemler gerçekleştiren militanlarla savaşta, ülkeyi korumak amacıyla kullandıklarını öne sürdü. Bu sayede ABD'nin daha güvenilir bir yer olduğunu vurgulayan Obama, operasyonların yasal ve hayat kurtarıcı olduğunu iddia etmişti.

Benzer saldırıların Amerikan vatandaşlarına da yönelebileceğini ifade eden Obama, "Eğer kendi ülkesine karşı biri terör faaliyeti içine giriyor ve yakalanamıyorsa operasyon düzenlenebilir." demişti.

114 İHA SALDIRISI

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan NBC News'in raporunda, Eylül 2010 - Ekim 2011 tarihleri arasında Pakistan'da yapılan 114 İHA saldırısı sonucu 613 kişinin öldüğü, ancak ABD istihbaratının 'kimi hedef aldığını ve ölenlerin kimliğini bilmediği' açıklanmıştı. Ölü ve yaralı sayıları, muhtemel terörist hareketler ve öldürülenlerin 'terörist olup olmadığı' gibi bilgilerin yer aldığı raporda, hedef alınan kişilerin yarısından 'El Kaide mensubu' diye bahsediliyor.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #ABD   #Pakistan'da   #yine   #katliam   #yaptı   #   #Navaz   #Şerif'ten   #tepki   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN