ABD Pakistan'da medrese vurdu, 7 kişiyi katletti

Pakistan'ın Afganistan sınırında insansız Amerikan uçaklarının düzenlediği füze saldırısında 7 Pakistanlı hayatını kaybetti.

24-10-2008


Kendi ülkesinden kilometrelerce uzakta düzenlediği saldırılarda hiçbir engel tanımayan emperyalist ABD, son olarak ise bir evi hedef aldı. Pakistan'ın Afganistan sınırında insansız Amerikan uçaklarının düzenlediği füze saldırısında 7 kişi öldü.

Fırlatılan füzelerin bir medresenin yanı sıra bir eve isabet ettiği belirtildi. Görgü tanıkları, Afganistan sınırı yakınındaki Kuzey Veziristan bölgesinde düzenlenen saldırıda insansız uçakların 3 füze attığını, füzelerden birinin bir medreseye, diğerinin de 500 metre uzaklıktaki bir eve isabet ettiğini söyledi. Bölgedeki bir istihbarat birimi yetkilisi, saldırıda daha önce 5 olarak açıklanan ölü sayısının 7'ye yükseldiğini, ölenler arasında Taliban gönüllülerinin de bulunduğunu iddia etti. Olaya tanık olan bir yöre sakini ise, vurulan evde uyuyan 8 Taliban'ın öldüğünü savundu. Hedef olan medrese ile okulun Taliban komutanlarından Celaleddin Hakkani'yle bağlantılı olduğu, köyde Hakkani'nin akrabalarının yaşadığı belirtiliyor. Eylül ayında, bu köye düzenlenen benzer bir saldırıda da çoğu Hakkani'nin akrabası olmak üzere 23 kişi can vermişti.

(Vakit)

Etiketler : #ABD   #Pakistan'da   #medrese   #vurdu   #   #7   #kişiyi   #katletti   
YORUMLAR
  • MURAT ERASLAN   27-10-2008 00:24

    Her medeniyetin bir sonu vardır muhakkak, bu zalimlerinde sonu geldi muhakkak. Rabbim bu iside sana bıraktıgımız icin bizleri affet yine imtihanı kaybettik senden merhamet dileniyoruz Allah ım, bizleri bagısla...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN