ABD'nin Irak'taki suç karnesi: Binlerce esire tecavüz

2003 yılında demokrasi vaadiyle Irak’a giren Amerika’nın demokrasi bilançosu ortaya çıktı. Irak İçişleri Bakanlığı, esir olarak tutulan Iraklı kadınların sayısını ve bu kadınların akıbetini açıkladı. Bakanlığın açıkladığı verilere göre esir olarak tutulan pek çok kadın tecavüze uğramış.

27-02-2013


2003 yılında demokrasi vaadiyle Irak’a giren Amerika’nın demokrasi bilançosu ortaya çıktı. Irak İçişleri Bakanlığı, esir olarak tutulan Iraklı kadınların sayısını ve bu kadınların akıbetini açıkladı. Bakanlığın açıkladığı verilere göre esir olarak tutulan pek çok kadın tecavüze uğramış. Irak Kadın Hürriyet Örgütü’nün başka bir raporuna göre ise 2003-2010 yılları arasında 4 bin Iraklı kadın bir anda kayboldu. Bu kadınların çok büyük bir kısmının fuhuş çetesinde çalıştırıldığı tahmin ediliyor.

Irak İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilerde esir kadınların sayısı, bunlardan tecavüze uğrayanların sayısı, tecavüzden dolayı hamile kalıp doğum yapanların sayısı, zorla kürtaj oldurulanların sayısı, toplu tecavüz ile hayatını kaybedenlerin sayısı ve işkence altında öldürülenlerin sayısı açıklandı.

Resmi kayıtlara göre esir Iraklı kadın sayısı: 5130

İçlerinden tecavüze uğrayanların sayısı: 3330

Tecavüz sonucu hamile kalıp hapishanede doğum yapanların sayısı: 1200

Zorla kürtaj oldurulanların sayısı: 1830

Toplu tecavüz sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı: 180

İşkence altında öldürülenlerin sayısı: 120

4 Bin Kadından Haber Alınamıyor

Irak Kadın Hürriyet Örgütü’nün tahminlerine göre ise 2003 yılındaki ABD müdahalesinin ardından Irak’taki binlerce genç kadın ve kız çocuğu fuhuş amacıyla başka ülkelere kaçırıldı. Tahmine göre 2003 ile 2010 yılları arasında ülkedeki 4 bin genç kadın ve kız çocuğu kayboldu. Şu an fuhuş amacıyla çalıştırıldığı tahmin edilen bu kişilerin 5’te birinin kaybolduğunda 18 yaşından küçük olduğu öğrenildi.

Başka Bölgelere Götürülüyor

Edinilen bilgiye göre ailelerinin yanından kaçırılan kadınlar fuhuşa sürükleniyor. İnsan kaçakçıları, kaçırdıkları kadınları başka ülkelere veya Irak’ın farklı bölgelerine götürerek yakınları ile temas kurmasını engelliyor. Önce tecavüz edilen kadınlar, daha sonra zengin işadamlarına para karşılığı satılıyor.

(Kaynak: Yeni Akit)

Etiketler : #ABD'nin   #Irak'taki   #suç   #karnesi:   #Binlerce   #esire   #tecavüz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN