ABD'den Afganistan'da yine çocuk kıyımı: Arınç'tan yine çıt yok

Afganistan’ın Kapisa bölgesindeki iki eve düzenlenen hava saldırısında 7'si çocuk 8 savunmasız insan can verdi.

10-02-2012


Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Kapisa bölgesindeki iki eve düzenlenen hava saldırısında 7'si çocuk 8 savunmasız Afganlı'nın öldüğünü belirtti.

Hamid Karzai'nin makamından yayımlanan bildiride, Kabil'in kuzeydoğu kesiminde yer alan ve Fransız askerlerinin kontrolü altında olan Kapisa bölgesi valiliğinin verdiği bilgiye göre, bölgedeki Geyava köyündeki iki eve düzenlenen saldırı sonucu 7'si çocuk 8 kişinin öldüğü ifade edildi.

Kapisa polisi de, ''iki gün önce özel yabancı güçlerin köyde bir eve saldırdığını, ertesi gün de uçakların aynı bölgede bulunan bir eve saldırı düzenlediğini, saldırılarda 8-15 yaş arası yedi çocuk ve 20 yaşındaki bir gencin öldüğünü'' belirtti.

Polis, bombardımanın bu evlerdeki Taliban unsurlarına yönelik düzenlendiğinin iddi edildiğini, bölgeyi denetlediklerini ve Taliban unsurlarının olmadığını, daha sonra Fransız komutanlığına kurbanların resimlerini gösterdiklerini kaydetti.

İSAF sözcüsü de AFP'ye yaptığı açıklamada, olayı doğruladı ancak ölü sayısı hakkında bilgi vermedi. Sözcü, Afgan ve koalisyon güçlerinden oluşan bir askeri ekibin incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gittiğini söyledi.

Bölgeye, Afganistan savunma ve içişleri bakanlığı temsilcileri, parlamenterler ile yerel yöneticilerden oluşan bir ekibin de gittiği belirtildi.

(İslam ve Hayat / Haksöz Haber)

Etiketler : #ABD'den   #Afganistan'da   #yine   #çocuk   #kıyımı:   #Arınç'tan   #yine   #çıt   #yok   
YORUMLAR
  • ASÖZ   11-02-2012 22:18

    Çıkıp meydanlarda nutuk atmayı boş laf konuşmayı seven siyasetçiler! sizinde destekelediği natonun bombalarıyla ölen çocukları gördünüzmü? mutlu oldunuzmu? sevindiniz mİ? Müslümanlar katledilirken;ırakta,afganistanda,çeçenistanda...siz siyasetçiler keyifle geziyorsunuz.Sizde Hiç mi Allah Korkusu yok ! Türkçe Olimpiyatlarında şarkı ,türkü dinlerken dahada mutlu olmuşsunuzdur.değil mi? Hüküm Allah'ındır.bu dünyada hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayın bakalım elbet bir gün sizlerde O ,deri koltuklarda oturup Siyonist İsrail ve Büyük şeytan abd ye kul olup O mazlumların Ölümlerine seyirci kalmanın hesabının sorulacağı Günü ,Göreceği bakalım senin Tağutunmu güçlü Yoksa Alemlerin RABB'i olan Allah mı? biz İnanıyoruz ki Rabb'imiz Müslümanların yanındadır.Kafirler Bu dünyada da Cehennem sıkıntısı çeksin hemde ahirette onlar oraya layıklar...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN