Abbas'ın Filistin'i: Kur'an kursuna yasak, gece kulübüne teşvik

Ramallah yönetimi Kur'an kurslarını kapatıp yerine gece kulübü açıyor.

17-07-2010


Batı Yaka’da bu yaz, geçmiş yıllardan çok farklı geçiyor. Batı Yaka'nın şimdiki hali 2000 yılında başlayan Aksa intifadasının öncesine benziyor. Çünkü o zaman olduğu gibi şimdi de Filistin toplumunun değişik katmanları arasında dini değerlerin yok edilmesi ve bunların yerine Batılı değerlerin yerleşmesi için yoğun bir çaba harcanıyor.  

Batı Yaka’da barların, meyhanelerin, gece kulüplerinin ve oyun merkezlerinin açılması Fetih’in desteklediği ahlaki çöküntünün başlangıcından başka bir şey değildir. Bunu savunan Fetihçiler, bu tür projelerin kendilerini finanse eden çevreler tarafından desteklendiğini söylüyorlar. Sonuçta Batı Yaka'daki vatandaşların onuru, şerefi ve ahlakı Batının yapacağı yardımlara bağlanmış durumda.

Filistin gençliğini, çocuklarını, yeni nesillerini kirletmek; dini değerlerini yok etmek için bu yaz Batı menşeli sivil toplum örgütlerinin gözetimi ve Fetih’in desteğiyle 400 yaz kampı açılıyor.

Açılan bu kamplara Filistinlilerden yaşları 10-17 arasında olanlar alınırken, proje incelendiğinde gelişim çağında olan Filistinlilere nasıl karanlık ve kirli bir gelecek hazırlamak için çalışıldığı iyice anlaşılıyor.

Filistinli gençler bu kamplarda sadece Doğu ve Batı’daki modern dansları, sanatları, müzikleri öğrenecekleri belirtiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Batı Yaka’da açılan karanlık bar, kulüp ve sanat (!) evleri vasıtasıyla Filistinli gençler arasında daha önce Filistin toplumunun tanışmadığı enteresan oyunların, dansların ve hareketlerin görülmeye başladığını ifade etti.

Fetih yönetimi Batı Yaka’da kapattığı Kur’an kurslarının yerine bar ve kulüp açıyor

Daha önce Batı Yaka’da açılan yaz Kur’an kursları bu tür karanlık projelerin hayata geçirilmesini engelliyordu. Ancak bu tür merkezlerin İslamî hareketleri beslediğini düşünen Ramallah yönetimi bu merkezlerin hepsini kapattı.

Örnek olarak Nablus’un kuzeyindeki Asire kasabasındaki rakamları verirsek, gelişmelerin tehlikeli boyutunu ortaya koymuş oluruz: Asire gibi küçük bir kasabada 400 Kur’an hafızı var. 500 kişi de Kur’an ezberletme merkezlerinde eğitim görüyordu. Fakat bu merkezler İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’a bağlı oldukları iddiasıyla Fetih tarafından kapatıldı, öğretmen ve öğreticileri tutuklandı.

Batı Yaka halkı daha önce bu merkezlere çocuklarını gönderirken, bu merkezlerin kapatılmasının ardından şimdi bu karanlık ve sinsi kamplara gönderiyor. Böyle giderse yeni nesiller Filistin toplumundan, toplumun değerlerinden uzak bir şekilde büyüyecektir.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Abbas'ın Filistin'i:   #Kur'an   #kursuna   #yasak   #   #gece   #kulübüne   #teşvik   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN