"Turizmde İsrailiyat" uyarısı

Kudüs Tarihi Araştırmacısı Abir Ziyad, İsrail Turizm Bakanlığı tarafından Kudüs'e gelen turistlere Kudüs'ün tarihiyle ilgisi olmayan Siyonist propaganda maksatlı bir takım bilgiler aktarıldığına dikkat çekerek, Kudüs'e gelen Müslüman ziyaretçileri uyardı.

24-10-2009


Filistin'den, Siyonist işgal altında bulunan Kudüs kenti hakkında Müslüman ziyaretçilere, kentle ilgili Yahudilerin uydurdukları asılsız rivayetlere ilişkin uyarı geldi. Kudüs Tarihi Araştırmacısı Abir Ziyad, İsrail Turizm Bakanlığı tarafından Kudüs'e gelen turistlere Kudüs'ün tarihiyle ilgisi olmayan Siyonist propaganda maksatlı bir takım bilgiler aktarıldığına dikkat çekerek, Kudüs'e gelen Müslüman ziyaretçileri uyardı.

Ziyad, İsrail'in Filistin'de kendisine uydurma bir tarih yazmaya çalıştığını kaydederek, “Turistik mekanlar tümüyle İsrail'in kontrolünde. Bu mekanlarla ilgili turist rehberleri tarafından ziyaretçilere Tevrat'taki Yahudi tarihini doğrulama maksatlı bir takım bilgiler aktarılıyor. Siyonistlerin bu çalışmaları, Arap ve Müslümanların Kudüs algısını değiştirmeye yönelik” dedi. 

Filistin'den, Siyonist işgal altında bulunan Kudüs kenti hakkında Müslüman ziyaretçilere, kentle ilgili Yahudilerin uydurdukları asılsız rivayetlere ilişkin uyarı geldi. Kudüs Tarihi Araştırmacısı Abir Ziyad, İsrail Turizm Bakanlığı tarafından Kudüs'e gelen turistlere Kudüs'ün tarihiyle ilgisi olmayan Siyonist propaganda maksatlı bir takım bilgiler aktarıldığına dikkat çekerek, Kudüs'e gelen Müslüman turistlerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

TARİH UYDURUYORLAR

Arapça yayın yapan bir haber sitesine konuşan Ziyad, İsrail'in Filistin'de kendisine uydurma bir tarih yazmaya çalıştığını kaydederek, “Turistik mekanlar tümüyle İsrail'in kontrolünde. Bu mekanlarla ilgili turist rehberleri tarafından ziyaretçiler muharref Tevrat'taki Yahudi tarihini doğrulama maksatlı bir takım bilgiler aktarılıyor. Buralarda asılan levhalarda yine kaynağı belirsiz bir takım bilgiler aktarılıyor. Siyonistlerin bu çalışmaları, Arap ve Müslümanların Kudüs algısını değiştirmeye yöneliktir. Burada yatan medeniyet çok eskilere dayanmakta, bu medeniyet ise Arap ve İslam kültürü oluşturmaktadır” dedi. 14 yıldır Kudüs'te turizm ve tercümanlık alanında çalışmalar da yürüten Ziyad, İsrail Turizm Bakanlığı'nın, Kudüs tarihi hakkında bilgi sahibi olan Arap turist rehberlerini de özellikle görevlendirmek istemediğini söyledi.

ÇOCUKLARIMIZA KUDÜS TARİHİNİ OKUTALIM

Kudüs'ün Müslümanlar için önemine işaret eden Ziyad, İsrail'in fiili işgalin yanı sıra bir yandan da kültür emperyaslizmi siyaseti güttüğünü kaydederek Msülümanların İslam kültür ve tarihinin unutulmaması için çocuklarına Kudüs tarihi hakkında kaynağına güvendikleri kitapları okutmaları tavsiyesinde bulundu. Ziyad, Batı Şeria'da yeni bir kararla Kudüs'ü gezmeye gelenlere bedava rehberlik hizmeti verildiğini kaydetti. 

(Kaynak: Haber Vaktim)

Etiketler : #Turizmde   #İsrailiyat   #uyarısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN