"Arap Baharı"nın acı meyvesi: Libya'da siyonist elçilik açılıyor

Libya'da diktatör Muhammer Kaddafi'nin devrilmesinin ardından, Libya'da siyonist işgal rejiminin elçiliğinin açılacağı belirtildi.

11-12-2011


Arabstoday sitesinin haberine göre, Siyonist rejim gazetelerinden Haaretz, Tel Aviv ile Libya’daki geçici Konsey arasında görüşmelerin sürdüğü, siyonist rejim ile Libya arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Libya’nın başkenti Trablus’ta bir İsrail elçiliğinin açılmasının planlandığı belirtildi.

Gazetenin haberine göre, Libya’ya gönderilecek Siyonist rejim büyükelçisinin belirlendiği ve kısa zaman içinde Trablus’a gideceği belirtildi.

İngiliz kaynaklarının doğruladığı üzere,  İngiltere’de yaşayan Libyalı Yahudi cemaati adına Rafael Luzon’un İngiliz hükümeti temsilcileri ile Libya Geçici Konsey temsilcileri ile görüştüğü, görüşmede İngiliz hükümeti ve Libya Geçici konseyinden kendilerine Libya pasaportu verilmesi, Trablus ve Bingazi’deki mülklerinin onarılması talebinde bulunduğu belirtildi.

İngiliz kaynaklarına göre, Yahudi cemaati lideri Rafael Luzon’a Libya Geçici Konseyi’nden bir davetiye gönderilmesinin ardından Libyalı Yahudiler komitesinin Libya’da bir ofis açmak üzere kısa zaman içinde Libya’ya gideceği belirtildi.

Haaretz gazetesine göre, Libya Geçici Konseyi sözcüsü Ahmet Şabani’nin İsrail ile ilişkilerin kurulmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Haaretz gazetesi, Libya’ya gönderilecek ilk İsrail büyükelçisinin halen Amerika’nın Atlanta eyaletinde konsolos yardımcı olarak görev yapan Arab dürzi kökenli Raslan Abu Rakoun olduğunu belirtti.

Arap Baharı sonrasında Arap ülkelerinde siyonist elçiliklerin açılmasını Katar krallığı öncülük ediyor

Raslan Abu Rakoun’un Libya’da durumu değerlendirmek üzere çok yakında başkent Trablus’a gideceğini yazan Haaretz, Libya’da İsrail elçiliğinin açılmasının Katar’ın işbirliği ile olacağını, Arap ülkelerinde İsrail elçiliklerinin açılması için Katar’ın İsrail ile işbirliği içinde olduğunu belirtti.

(Kaynak: Vel Fecr)

Etiketler : #Arap   #Baharının   #acı   #meyvesi:   #Libya'da   #siyonist   #elçilik   #açılıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN