TOKAD'dan gezilerdeki faşizme kınama

Çanakkale'ye giden öğrencilerden başörtülü olanların otobüsten indirilmesi olayları üzerine açıklama yapan (TOKAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yılmaz, “Başörtüsüne şartsız, sınırsız özgürlük!” taleplerinde ısrarlı olacaklarını söyledi.

29-10-2009


Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 6 yıldır düzenlediği 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' kapsamında Çanakkale'ye giden öğrencilerden başörtülü olanların otobüsten indirilmesi olayları üzerine bakanlığın il milli eğitim müdürlükleri ve okulları uyarmasıyla ilgili olarak Tokat’ta faaliyet gösteren Toplumsal Dayanışma Kültür eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yılmaz, “Yasaklar tamamen kaldırılmalı. İnsanların inançları farklı yer ve uygulamalara göre değişmez.” dedi.

Ayşe Yılmaz yaptığı açıklamada, “İnsanları inançlarına göre ötekileştiren, en temel haklarından mahrum eden bu yasak okul, gezi, sınav dinlemiyor. Çocuklarımız bulundukları yerlere göre farklı davranışlara itilmek isteniyor. Hiçbir şekilde bunu kabul edemeyiz. Nerede, nasıl davranacağımıza, İslami kimliğimizle karar veririz. Eğitim Bakanlığı insanların inançlarına saygılı ise başörtüsü yasağını her yerde kaldırmalıdır."

Yılmaz, Eğitim Bakanlığı'nın sene başında okullarda verdikleri “Ayrımcılık” dersinin sözde olmadığını göstermesi gerektiğini de belirterek, “Başörtüsüne şartsız, sınırsız özgürlük!” taleplerinde ısrarlı olacaklarını sözlerine ekledi. 

Etiketler : #TOKAD'dan   #gezilerdeki   #faşizme   #kınama   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN