
"internet" Arama Sonuçları

al-Monitor internet sitesine röportaj veren İran eski cumhurbaşkanı Rafsancani’nin kızı Faize Rafsancani, “Bizim hatalarımız, siyonist işgal rejimi, ABD ve Şah rejimi de dahil olmak üzere, kötü olarak tanımladığımız tüm rejimlerin hatalarından daha fazla” dedi.

Kur’an’a Nebevî Dâvet topluluğunun gerçekleştireceği Kur’an’ı Anlayarak Okuma Yarışmasının bu yılkı kayıtları başladı. www.kalemder.org.tr internet sitesi üzerindeki kayıt forumunu doldurularak kayıt olunmakta.

Batman Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Psikolog Yasir Atalay, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, bilinçsiz internet ve sosyal medya kullanımının oluşturduğu tehlikeye dikkat çekti.

Doç.Dr. Murat Kirişci, “Elimizdeki en önemli özgürleşme aracınının bugün internet olduğunu söylüyoruz. Ama internetin ürettiği totarlikten hiç kimsenin haberi yok.” dedi.

“Kumarı yaygınlaştırma” yetkisi verilerek özel sektöre devredilen "Milli Piyango", internet üzerinden “online kumar” oynatıyor.

Dr. Mine Elagöz Yüksel, “Pandemi sürecinde çocuklar az sosyalleşti, ekran başında daha çok zaman geçirdi. Bu durum internet bağımlılığına yatkın çocuklar için oldukça sorun teşkil etti” dedi.

Politico Europe isimli haftalık dergide yayımlanan "Fransa'nın tehlikeli laiklik dini" başlıklı eleştirel makale, Fransız sekülerler arasında yarattığı rahatsızlık nedeniyle derginin internet sitesinden kaldırıldı. Derginin Yazı İşleri Müdürü Stephen Brown, akademisyen Farhad Khosrokhavar'ın kaleme aldığı yazıyı, "editöryal standartlarına" uymadığı gerekçesiyle internet sitelerinden kaldırdıklarını açıkladı.

Kur'an Nesli Tv'nin internet sitesi https://kuranneslitv.com adresinde yayında. Yayın yönetmeni Şükrü Hüseyinoğlu, "İnşallah canlı yayınlar ve güzel, etkili programlarla kısa zamanda stüdyo yayınına başlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda Prof. Dr. Erol Göka, "Kalabalıklar” artık uzun süre korku yaratacak, dijital sosyalleşme yöntemleri, internet ve sosyal medya kullanımı artacak. Toplu taşıma birçokları için çekinilecek bir hale gelecek…" diyor.

Modernizm, kültürümüz üzerindeki operasyonunu bilhassa medya üzerinden yaptı. Zira en az masrafla en çok insana ulaşabileceği mecra, medyaydı. Günün her saati açık olan, evlerimizin başköşesinde ağırladığımız televizyon marifetiyle hızlanan tahrip hareketi, son yıllarda telefon ve internet sektörünün gelişmesiyle çok daha güçlü hale gelmiş oldu.

Özel Fm'de Murat Saydan'ın "Kitapla Yolculuk" programının konuğu, "Hayatımızın Anlamı ve Televizyonu-İnterneti Müslümanca Kullanmak" konuları ile Şükrü Hüseyinoğlu oldu.

Mustafa Tektorun kardeşimizin yönettiği SES KUŞAĞI adlı internet kanalı, Kur’an’ın mesajını gündeme taşımak amacıyla “Nuzül Sırasını” esas alarak her gün iki sayfa Kur’an mealinin ses dosyalarını video formatında sizlerin istifadesine sunuyor. Paylaşmaya Alak Suresi'yle başlıyoruz...

Havle Kadın Derneği 2018’in Ekim ayında "Müslüman" - Feminist bir grubun bir araya gelmesiyle kuruldu. Bir internet sitesi, isimlerinin Mücadele Süresi'nden geldiğini ifade eden Havle’nin kadınlarıyla dernekleşme süreçlerini, Müslümanlık ve feminizm kavramlarının ilişkilendirilmesini ve derneğin gelecek planlarını konuştu. "Müsüman" feministler, temel amaçlarının feminist harekete Müslüman kadınların dahiliyetini artırmak olduğunu söylüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının başvurusuyla "nazar boncuğu" internet ortamının vazgeçilmez unsurlarından olan emojilerin arasına dahil edildi. Bu gelişme iktidar medyasında Anadolu kültürünün önemli simgelerinden olan nazar boncuğunun emoji olarak kabul ettirilmesi büyük başarı" şeklinde verildi. Oysa nazar boncuğu denilen bu nesnenin, aslen cahiliye Arap kültürüne ait bir şirk nesnesi olduğu ve temime adıyla anıldığı biliniyor.

AKP'li Esenyurt Belediyesi, resmi internet hesabından "Suriyeli esnafa ait işyerlerinde TSE standartlarına göre %75 oranında Türkçe olmayan tabelalar verilen sürenin ardından Zabıta ekiplerimiz tarafından tek tek söküldü" açıklamasıyla birlikte bu faşist uygulamasına dair fotoğrafları da paylaştı.

Doğu Türkistan meselesini internet ortamında gündeme taşıyan aktivist Abdulğani Sabit ile özel bir röportaj gerçekleştirildi. Doğu Türkistan konusunu iç ve dış dinamikleriyle ele alan röportajda Sabit, birçok önemli noktaya değindi.

Ana-baba olarak öncelikle televizyonu fazla seyretmeyerek çocuklarımıza örnek olmalıyız. Sonra da ancak konturollü ve sınırlı olarak seyretmelerine izn vermeliyiz. Televizyonu kesinlikle çocuk bakıcısı ve avutucusu olarak kullanmamalıyız.

Müzikseverler için yeni çıkan şarkılar listelerini sürekli güncel bulabilmek önemlidir. Günümüz imkânlarının çokluğu düşünüldüğünde söz konusu listelerin güncelliğini korumak hayli zor gibi görünüyor. Zira internet olanaklarının

Dünya Bizim internet sitesi, araştırmacı-yazar Şükrü Hüseyinoğlu'yla imanlı gencin hususiyetleri, farik vasıfları ve sahip olması gereken dava şuuru üzerine raportaj gerçekleştirdi.

Günümüzde âileler, çok değişik bir hâl aldı. Eskiden anne ya da babaya bakıp evlâtlarını üç aşağı beş yukarı tahmin edebilirdik… Şimdi öyle değil, dindar bir anne-babanın nihilist (inkârcı) bir evlâdı olabiliyor. Kur’ân kurslarının kapatılması ve sekiz yıllık mecburî eğitimle tesettür, dindar âilelerin çocuklarında da görünmez oldu. Aynı çatının içinde farklı düşünce sistemlerine sahip insanlar çoğaldı. Çok kültürlü şehirlerimiz gibi… “Dindarlıkta denklik nasıl aranacak?” bilemedik, açıp bakamıyorsun ki kimsenin kalbine… Çevre, arkadaş grupları, sanal âlem, hele ki internetle bilgiye kolay ve çok hızlı kavuşmak, çok değiştirdi gençleri de, ebeveynleri de…
Makaleler
Hava Durumu