"İbâdet ve bilinç" kitabı okuyucuyla buluştu

"Kitab'a yönelen bir nesil için" sloganıyla yayın hayatını sürdüren İtidal Yayınları, Şükrü Hüseyinoğlu'nun "İbâdet ve Bilinç" adlı eserini okuyucuyla buluşturdu.

27-08-2011


"Kitab'a yönelen bir nesil için" sloganıyla yayın hayatını sürdüren İtidal Yayınları, Şükrü Hüseyinoğlu'nun "İbâdet ve Bilinç" adlı eserini okuyucuyla buluşturdu.

Bir Müslüman için hayatın, bütünüyle âlemlerin Rabbi'ne ibâdet bilinci çerçevesinde anlaşılan ve yaşanılan bir imtihan alanı olduğunu vurgulayan Hüseyinoğlu, bu eserinde, toplumların hayatında daha çok farkındalık ve bilinç dışı bir biçimselliğe mahkûm edilmiş bulunan Namaz, Oruç, Hacc, Kurban gibi Kur'ani mükellefiyetlerin yeniden ihya edilmesi, Müslümanların hayatında yeniden dönüştüren ve inşa eden birer tevhid eylemi niteliğine kavuşturulması yönünde tesbit ve önerilerde bulunuyor.

İnşaallah Ramazan ayında okuyucuyla buluşturulacağı ifade edilen "İbâdet ve Bilinç" adlı kitap, yazarın konuyla ilgili çeşitli yayın organlarında yayınlanan yazılarından oluşuyor.

Kitabın arka kapağında ise şu ifadeler bulunuyor:

"Şirk temelde bir “çok kıblelilik” sorunudur. Mescidde yönelilen kıble ile, çarşı-pazarda, meydanda, parlamentoda yönelilen kıblenin farklı olması durumudur. Oysa Rabbimizin biz insanlardan istediği, bütünüyle hayatı O’nun yoluna has kılmamızdır. İslami hayat, tek kıbleli hayattır. Dar anlamda ibâdette hangi kıbleye yöneliniyorsa, ticarette, siyasette, velayette de aynı kıbleye yönelmektir.

Çok kıblelilik sorununun temelinde, bilgisizlik ve bilinçsizlik yatmaktadır. İslam, daha çok bir baba mirası olarak devralınıp, nesilden nesile aktarılan rivayet ve menkıbe kültürü çerçevesinde algılanıp yaşanmaya çalışıldığı için, inanıştan imana, âdetten ibâdete geçiş yapılamıyor.

Ümmet olarak, çoğunlukla birer âdete dönüşmüş, anlamı yitirilmiş, kuru kemiklerden müteşekkil bir cesede dönüştürülmüş ibâdetlerimizin yeniden anlamlarına kavuşturulması, yeniden tevhidi içerik ve işlevlerine kavuşturulması için öncelikle tarihsel süreçte içerisine düştüğümüz ümmîlikten yeniden Kitabîliğe yönelme seferberliği başlatmamız icap etmektedir.

İbâdetlerimizi âdet olmaktan kurtarıp bilinç katına yükseltmek ve namazımızı, orucumuzu, zekâtımızı, kurbanımızı, haccımızı, hayatımızı kuşatan ve inşa eden birer bilinç meşaleleri kılmak, öncelikle Kitabîliğe yönelerek ümmîliğin bilgisizlik ve bilinçsizlik girdabını kırmaktan geçmektedir." 

Kitap toplu alımlarda 3 TL'dir.

Özellikle gençlere bilinç kazandırmak amaçlı hediye edilebilecek nitelikteki kitabı toplu olarak temin etmek isteyen kardeşlerimiz şu telefondan ve mail adresinden siparişlerini verebilirler:

Tel: 0536 481 97 06

Mail: [email protected]

Etiketler : #İbâdet   #ve   #bilinç   #kitabı   #okuyucuyla   #buluştu   
YORUMLAR
  • mehmet maksut   27-08-2011 21:58

    Emegi geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. İnşallah faydalı olur. Rabbim ümmete hayırlı kılsın.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN