Zeytin'in Hayali vizyona giriyor

Filistin'in Cenin şehrinde yaşananları anlatan `Zeytinin Hayali` adlı çizgi film bu Cuma vizyona giriyor.

03-09-2009


İslam ve Hayat

1940'lı yılarda Kudüs'ün "Ayn Karim" köyünde doğan bir kızın gerçek hayat hikayesi üzerinden Filistin gerçeğini bir anlatan ve Türkiye`nin ilk uzun metrajlı film formatındaki iki boyutlu çizgi sineması olma niteliğini taşıyan "Zeytinin Hayali" yarın 100 kopya ile tüm Türkiye'de gösterime giriyor.  Ella Prodüksiyon tarafından 2 yılda tamamlanan filmde, küçük Faris, ninesi Meryem, babası İbrahim, annesi ve kardeşleriyle birlikte Filistin`in Cenin şehrinde geçen hikayeleri konu ediliyor.  7 yaşından 70 yaşına kadar herkesin algılayabileceği mesajlar taşıyan Zeytinin Hayali adlı çizgi sinema filminde özet olarak işgal edilmek suretiyle çıkarıldıkları topraklara dönmek isteyen, bunu hayal eden ve hayallerini gerçekleştirme mücadelesi veren bir halkın hikâyesi işleniyor. 

Filmin yapımcılarının filmle dikkat çekmek istedikleri bir gerçeği de şöyle anlatıyor: "Yıllardır kanıksanan bu dram içerisinde aslında unutturulan veya unutturulmaya çalışılan bir gerçek var ki, bu da Filistin’in gerçek sahipleridir. Bir mizansen izlermiş hissine kapıldığımız dehşet verici olayların temelinde toprakların işgal edilmesi, yani gasp edilmesi var. Orada zulme uğrayan Filistin halkı sanki oraya dışardan gelmiş gibi bir illüzyon oluşturulmaya çalışılıyor. Bu filmde aslında kim neredeydi, nereye geldi bunu da göreceğiz."

Bu tür yapımların geniş bir seyirci kitlesiyle buluşmasının, konuyla ilgili yeni yapımların hazırlanmasına cesaret ve imkan vereceği de unutulmamalı.


 

Etiketler : #Zeytin'in   #Hayali   #vizyona   #giriyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN