Türkiye NATO'da siyonist rejimi veto etmeyecek

Türkiye'nin 2013'te İsrail'in askeri tatbikatlar ve faaliyetler dışındaki işbirliği mekanizmalarına katılmasını veto etmeyeceği bildiriliyor

23-12-2012


Türkiye'nin İsrail'in NATO faaliyetlerine katılmasının önündeki en büyük engel olan vetodan vazgeçtiği iddia edildi.

İsrail basınında yer alan haberlerde NATO'nun Türkiye'nin isteği olan patriotları vermesi üzerine Türkiye'nin İsrail'in NATO ile işbirliğiyle ilgili vetosunu kaldıracağı belirtiliyor.

Haberlere göre 2013'te Türkiye, İsrail'in askeri tatbikatlar ve faaliyetler dışındaki işbirliği mekanizmalarına katılmasını veto etmeyecek. Karşılığında da Batılı müttefikler Türkiye'nin önem verdiği Mısır, Tunus, Ürdün başta olmak üzere Kafkaslar ve Balkanlar'daki üçüncü ülkeler ile ortak programları bloke etmekten vazgeçti.

Türkiye ile İsrail arasındaki karşılıklı restleşmelerin NATO tatbikatlarına da yansıması ve Türkiye'nin İsrail'i veto etmesi üzerine NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in araya girdiği ve ara formül bulduğu bildirildi.

İsrailli yetkililer Türkiye'nin bu planı patriotların kurulması için kabul etmek zorunda kaldığını iddia ediyor. Türkiye ise, bu planın İsrail ile ilişkilerde bir değişime yol açmayacağını savunuyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Türkiye   #NATO'da   #siyonist   #rejimi   #veto   #etmeyecek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN