Tahrir Meydanı kana bulandı: En az 18 ölü

Haber ajansları, Tahrir Meydanı'nda en az 18 kişinin hayatını kaybettiğini bildiriyor.

03-02-2011


Haber ajansları, Tahrir Meydanı'nda en az 18 kişinin hayatını kaybettiğini bildiriyor.

Mısır'ın başkenti Kahire'de Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek yanlıları ile karşıt gruplar arasında çatışmalar gece karanlığının çökmesine rağmen devam ediyor.

Tahrir Meydanı'ndaki olaylarda resmi rakamlara göre 1 kişi öldü, binden fazla gösterici yaralandı.

Öte yandan haber ajanslarının hastane kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre ölü sayısı en az 18.

Reuters'a bilgi veren hastane kaynakları bin 500'den fazla eylemcinin Kahire meydanındaki çatışmalarda yaralandığını belirtti.

Bu arada Tahrir Meydanı'na gelerek protestoculara saldıran Hüsnü Mübarek yanlılarına 50 Mısır poundu para ödendiği iddia edildi. El Cezire muhabiri Dan Nolan, Tahrir Meydanı'ndaki gelişmeleri Twitter sayfasına aktarırken "Şimdi de göz yaşartıcı gaz atıyorlar. Acaba kimin göz yaşartıcı gaza erişimi olabilir?" diye yazdı.

Olaylar sırasında gözaltına alınanların üzerinden İçişleri bakanlığına ait kimlik kartlarının çıktığı belirtildi. İçişleri bakanlığı ise provakasyon iddialarını reddetti.

MÜBAREK GİTMİYOR

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mübarek ve karşıtları meydanlarda çatışırken siyasi kavga son hız sürüyor

Mısır'da hükümet, uluslararası toplumdan gelen iktidarın değişimine yönelik çağrıları reddetti. Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hüsam Zeki, uluslararası toplumdan gelen çağrıların ardından yaptığı açıklamada, "iktidar değişimini" kabul etmediklerini bildirdi. Mısır 'iç işlerimize karışmayın' mesajı verdi.

BARADEY: ORDU MÜDAHALE ETMELİ

Mısırlı muhalif Muhammed El Baradey, Kahire'de hükümet yanlıları ile karşıtları arasında çatışmalar sürerken, hükümeti "korkutma taktikleri uygulamakla" suçladı. Ordunun duruma el atmasını isteyen Baradey, Mübarek'e gitmesi için Cuma gününe kadar süre tanıdı. El Baradey, "Bu suçlu bir rejimin suç işlediğinin başka bir belirtisi ya da işaretidir. Korkum bunun bir katliama dönüşmesidir" dedi. İstifası istenen Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in gitmesi gerektiğini söyleyen El Baradey, Mübarek yanlılarını da "bir avuç eşkiya" olarak nitelendirdi.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER: GİTSİN

Mısır'da Müslüman Kardeşler, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in Eylüle kadar kalmasını kabul etmediklerini açıkladı. Müslüman Kardeşler, yazılı bir açıklama yaparak, Mübarek'in dün akşam yaptığı konuşmada, 'yeniden aday olmayacağını ancak Eylüle kadar görevinin başında olduğunu' söylediğini belirterek, "bunun reddedildiğini" duyurdu.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Tahrir   #Meydanı   #kana   #bulandı:   #En   #az   #18   #ölü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN