Suriye'de yüzbinler bu Cuma da meydanlardaydı

Suriye'nin başkenti Şam ile Humus kentinde, güvenlik güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 9 kişi katledildi.

01-07-2011


Suriye'de Cuma namazı sonrası tüm bölgelerde gösteriler yapılırken; dokuz gösterici güvenlik güçleri tarafından açılan ateş sonucu öldü.

Yerel Koordinasyon Komiteleri'nden yapılan açıklamada, başkent Şam dahil olmak üzere tüm ülkede düzenlenen protesto gösterilerinde açılan ateşte 9 kişinin öldüğü bildirildi. 

Humus'ta sivil giyimli rejim taraftarlarının protestocuları bıçaklaması sonucu 12 kişinin de yaralandığı belirtildi. 

Öte yandan Suriye televizyonu, Humus'ta silahlı kişilerin polise ateş açması sonucu bir kişinin yaralandığını, bir sivilin öldüğünü duyurdu. 

Suriye'de Cuma namazının ardından düzenlenen gösterilerde, Devlet Başkanı Beşar Esad için 'git' sloganları atıldı. Suriye Ordusu ise Türkiye sınırındaki operasyonları sürdürüyor.

YÜZBİNLERCE KİŞİ SOKAKLARDA

İnsan hakları eylemcisi, kentteki birçok mahallede bugün düzenlenen gösterilere 100 binden fazla kişinin katıldığını söyledi. Bir diğer kişi de Bab Sebaa mahallesi dolaylarında tankların görüldüğünü söyledi. 

HAMA'DA 400 BİN KİŞİLİK EYLEM

Bu arada, Hama kentinde bugün düzenlenen gösteriye 400 binden fazla kişinin katıldığı, gösteriye her yerden katılım olduğu belirtildi. 

Göstericiler tarafından internet aracılığıyla yayınlanan görüntülerde, binlerce kişinin 'rejimin değişmesini ve hürriyeti istiyoruz' sloganlarıyla yürüdüğü görülüyor.

Humus şehrinde uzun bir Suriye bayrağı ile yürüyen grubun taşıdığı Türk bayrağı da dikkat çekiyor. Ürdün sınırındaki Dera'da, ülkenin kuzeydoğusundaki Deyrezzor'da, ülkenin büyük kentleri Şam ve Halep'te toplanan kalabalıkların tekbirler getirerek yürüdüğü görülüyor.

DÜN GECE DE ÜÇ KİŞİ ÖLDÜ

Bu arada Türkiye sınırındaki operasyona devam eden Suriye askerlerinin dün gece de 3 kişiyi öldürdüğü öne sürüldü. İdlib şehri yakınındaki köylere tanklar eşliğinde yapılan operasyonda son iki günde 14 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Suriye Haber Ajansı ise bölgede silahlı gruplara esir düşen askerlerin başarılı bir operasyonla kurtarıldığını savundu.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Suriye'de   #yüzbinler   #bu   #Cuma   #da   #meydanlardaydı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN