Son hutbesi Kudüs üzerineydi

Fadlallah, 25 Haziran Cuma günkü son hutbesinde Kudüs'ün Yahudileştirilmesi yönündeki çabalara ve buna karşın İslam aleminin sessizliğine dikkat çekiyordu.

05-07-2010


Fadlallah, 25 Haziran Cuma günkü son hutbesinde Kudüs'ün Yahudileştirilmesi yönündeki çabalara ve buna karşın İslam aleminin sessizliğine dikkat çekiyordu.

İşte o hutbeden bölümler:

İslam ve Arap dünyasının Kudüs ve Filistin meselesi karşısında izlediği durgunluk, kayıtsızlık ve sessizlik ortamında, düşman 600 yeni yerleşim birimi inşa etmek suretiyle Kudüs’ü Yahudileştirme adımını genişletmeye devam ediyor, bir yandan da Kudüs’ü Filistinlilerden temizliyor. 4 Filistinli vekilin kutsal şehir Kudüs’ten uzaklaştırılması, gelecek haftalarda yüzlercesinin daha uzaklaştırılması için hazırlık yapılması, Filistinli gençler arasında devam eden tutuklama operasyonları düşmanın Kudüs’ün karşısında inşa edeceği heykel için planların yapıldığı bir zamanda gerçekleşiyor. Heykelin Aksa’nın karşısına dikilmesiyle Silwan beldesinin yerine Davud şehri olarak adlandırılan şehir kurulmuş olacak.

Düşmanın, bir kısmının Filistinlilerin acılarını, sorunlarını ve işgal altındaki acılarını hissetmeye başladığı dünyaya gönderdiği nihai mesaj; “Bu şehrin geleceği Yahudileşmektir, Filistinlilerin bu şehirde işi yoktur” şeklindedir. Ne yazık ki; dünya uzak ve yakın geçmişte gerçekliği değiştirme çalışmalarının her birinin üzerinin örtülmesi gibi bugün de yeni gerçekliği kabul etmeye hazırdır.

Gazze ambargosuna örtbas

İşte bugün ambargoyu kırmak için Gazze’ye yönelen bütün gemiler, sonlarının “özgürlük filosu” gibi olmasıyla tehdit ediliyor. Öfkeye sebep olan şey ise; düşmanın bu cüretini Arap-İslam dünyasındaki siyasi rejimlerin sessizliği ile soruşturma ve ambargoyu hafifletme oyununun idaresinde İsrail iradesine boyun eğen uluslar arası örtbasın körüklemesidir.

Bizler Arap ve müslüman halkları, düşmana yeni bir gerçekliği dayatmak için, Gazze yönündeki hareketlerini tamamlamaya, her türlü maddi ve siyasi araçları ve sunulan bütün imkânları kullanarak Filistin halkına yardım etmeye çağırıyoruz. Bu yeni gerçeklik düşmanı yerleşim birimi kurma ve sürekli saldırıda bulunmadan geri adım attırabilir ve gelecekte bütün Filistin’de hakkın hak sahiplerine verilmesini sağlayabilir.

Direnişi karalama çalışmaları

Düşmanın savaş planlarını tamamladığı ve liderlerinin Lübnan’a yeni bir savaş açmak için üst seviyede hazırlıkların olduğundan bahsettiği bir zamanda, içerde ve dışarıda direniş hareketini karalamayı ve öyle ya da böyle baskı kurmayı hedefleyen siyasi ve medyatik bir hareketin olduğunu gözlemliyoruz. Bu baskı ve karalama kampanyası, düşmanın şüpheli uyum sürecinde yeni bir saldırıya geçmesi için ortamı hazırlayacak. Bu durum, düşmanın ve bu ülkede fitne çıkartılması üzerine bahse girenlerin ellerindeki fırsatı kaçırmaları için bütün bu olanlara hikmetle yaklaşmayı gerekli kılıyor.

 

(İslam ve Hayat / İsra Haber)

Etiketler : #Son   #hutbesi   #Kudüs   #üzerineydi   
YORUMLAR
  • ADEMOĞLU   06-07-2010 19:12

    Allah ın rahmeti ve merhameti üzerine olsun EY muberek insan.Sen yaşayan şehittinsenin öğretilerin islami hayatımızda sönmeyen ışık olmuştur. Ey hayatını islami diriliş için son anına kadar muhafaza eden insan seni Allah için çok seviyoruz inşallah mevlam mükafatını misliyle versin. Rabbim seni peygamberimize komşu eylesin.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN