Siyonist soykırımcıya bir darbe de Lübnan direnişinden

Gazze'de büyük bir direnişle karşılaşan siyonist işgalciye bir darbe de Lübnanlı direnişçilerden geldi. Lübnan'dan işgal topraklarının kuzeyine 4 roket fırlatıldı.

08-01-2009


Gazze'de büyük bir direnişle karşılaşan siyonist işgalciye bir darbe de Lübnanlı direnişçilerden geldi. Lübnan'dan işgal topraklarının kuzeyine 4 roket fırlatıldı.

Lübnanlı güvenlik kaynakları, Lübnan'dan işgal topraklarına roket atıldığını doğruladı. Reuters ajansının haberine göre, kaynaklar, "Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine 3 ila 5 civarında roket fırlatıldığını" kaydetti. 

İşgalci rejim polisi, bu sabah Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine en az 3 füze atıldığını ve ilk bilgilere birkaç kişinin yaralandığı bildirmişti. İşgalcinin polis sözcüsü, roketlerin Lübnan'ın güney sınırından İsrail'in 8 kilometre içerisine düştüğünü söyledi.

AFP muhabirinin bildirdiğine göre, işgalcinin askeri birlikleri, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine düzenlenen roket saldırısına cevap verdiler. İsrailli askeri bir yetkili, "Roket saldırısının Lübnan'da tam olarak hangi noktadan yapıldığını tespit ettik ve doğrudan o noktaya ateş ettik" dedi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah dün yaptığı açıklamada, siyonist işgalci ile ile yeni bir savaşa hazır olduklarını ifade etmiş ve halihazırdaki savaşta işgalcinin Gazze haricinde yeni bir cephe açması durumunda 2006'daki çatışmalardan çok daha şiddetlilerinin yaşanacağının altını çizmişti.

Siyonist savunma yetkilileri de ordunun, Gazze'deki çatışmaların yoğunlaşmasının ardından Lübnan'daki Hizbullah'ın roket saldırısı düzenleme olasılığına karşı alarmda olduğunu belirtti.

İşgal topraklarındaki siyonistlerden görgü tanıkları da, sınır bölgelerinde başta Nahariye kenti yakınlarına olmak üzere 4 Katyuşa roketi atıldığını aktarmıştı. Katyuşalardan birinin Nahariye'deki "Yaşlılar Yurdu'nun yakınına düştüğü ifade edilmişti.

Roket saldırısını Lübnan'ın güneyindeki Filistinlilerin mi yoksa Hizbullah'ın mı düzenlediği henüz bilinmiyor. İşgalci siyonist rejim, 2006'da Lübnan'daki Hizbullah ile de çatışmaya girmiş ve büyük bir yenilgi yaşamıştı.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Siyonist   #soykırımcıya   #bir   #darbe   #de   #Lübnan   #direnişinden   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN