Siyonist işgalcinin Gazze'ye saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti

Siyonist işgal güçlerinin dün akşam (18 Ağustos Perşembe) Gazze Şeridi'nin güneyindeki Rafah'ta direniş liderlerinden birinin evine düzenlediği hava saldırısında altı Filistinli hayatını kaybetti.

19-08-2011


Siyonist işgal güçlerinin dün akşam (18 Ağustos Perşembe) Gazze Şeridi'nin güneyindeki Rafah'ta direniş liderlerinden birinin evine düzenlediği hava saldırısında altı Filistinli hayatını kaybetti.

Filistinli kaynaklar, işgal ordusuna ait savaş uçaklarının Rafah'ın batısındaki Eş-Şuut mahallesinde Halk Direniş Komiteleri liderlerinden birinin evine füze attığını ve saldırıda altı kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Şehitlerin Rafah'taki Ebu Yusuf En-Neccar Hastanesi'ne kaldırıldığını bildiren kaynaklar, şehitlerden üçünün Halk Direniş Komiteleri liderlerinden olduğunu ve Halk Direniş Komiteleri Genel Sekreteri Ebu Avad En-Niyreb'in de hayatını kaybedenler arasında bulunduğunu açıkladı.

Gazze'deki İlkyardım ve Acil Durumlar Komitesi sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye, şehitlerin Siyonist işgal ordusu savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Rafah kentinde Eş-Şuut mahallesinde bir eve düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiklerini bildirdi.

Ebu Silmiyye, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, şehitlerden dördünün vücutları parçalanmış bir halde hastaneye getirildiğini ve hayatını kaybedenler arasında henüz iki yaşını doldurmamış bir çocuğun da olduğunu söyledi.

Ebu Silmiyye, hayatını kaybedenlerin isimlerini şu şekilde açıkladı: Kemal Avad En-Niyreb "Ebu Avad" (Halk Komiteleri Genel Sekreteri), Imad Abdülkerim Hammad (En-Nasır Salahuddin Tugayları askeri sorumlusu), Halid Muhammed Şaas ve iki yaşındaki oğlu, Imad Muhammed Nasr ve Halid Selman El-Mısri.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Siyonist   #işgalcinin   #Gazze'ye   #saldırısında   #6   #kişi   #hayatını   #kaybetti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN