Şey.. Biz Nişanlıyken Nikah Yapmıştık da..

Şer'an nikah kıyıldığında artık nişan filan söz konusu değildir. Gençler karı-koca olmuşlardır. Nişanın bozulması, onların evliliklerinin sona erdiği anlamına gelmez. Çünki nişan, nikah kıyıldığı anda biter.

01-05-2008


Gençleri bir yanlıştan korumak isterken, yanlışa sürükleyen aile büyükleri dikkatli olmalıdır. Devir zihin karmaşasının had safhaya geldiği, pis suyun duru suya karıştığı bir devir.

"Çocukları nişanladık. Şimdi gezip tozmak isterler. En iyisi şer'an nikahlarını kıyalım, duasını edip duyuralım.." demek halisane bir niyet olmakla birlikte fahşa bir yanlışa zemin hazırlamaktadır.

Şer'an nikah kıyıldığında artık nişan filan söz konusu değildir. Gençler karı-koca olmuşlardır. Nişanın bozulması, onların evliliklerinin sona erdiği anlamına gelmez. Çünki nişan, nikah kıyıldığı anda biter. Fakat arada resmi evlenme akti yoksa sızlanma başlar: 'Şey.. Biz nişanlıyken nikah yapmıştık da sonra nişanı bozduk.." gibi abes anlatımlar ortaya çıkar.

Nişan bir sözleşme, bir tanışma dönemidir. Edeb dairesinde, bu nişanlılık dönemi, kararlaştırılan süre ne ise o vakte kadar devam etmelidir. Süre tamam olunca da hem belediye sorumluluğundki resmi akit imzalanmalı, hem de dini nikah kıyılarak alenen duyurulmalıdır.

Nişanla birlikte dini nikah kıyılmaz. (Vakit Ailem)

- Konuyla İlgili 'Nişanlılık dönemi nikahı: Kitab'a uymak yerine kitabına uydurmak' başlıklı yazıyı okumak için:
http://www.islamvehayat.com/yazi_detay.php?Yazi_id=109&yazar=2

Etiketler : #Şey..   #Biz   #Nişanlıyken   #Nikah   #Yapmıştık   #da..   
YORUMLAR
  • bilal   17-05-2008 21:13

    ya bunu yapan nakıs ''hoca''lara ne demeli?

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN