Pakistan'da insani kriz büyüyor

Pakistan’da büyük bir insani kriz yaşanıyor. 1,5 milyon insan, mülteci durumuna düştü. Türkiyeli hayırsever kuruluşlar da mültecilerin yaralarını sarmak için insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

23-05-2009


Pakistan’nın Svat bölgesi ve çevresinde 2 Mayıs’ta başlayan çatışmalar devam ediyor. Çatışmalar sebebiyle 1,5 milyon insan, mülteci durumuna düştü, evlerinden yurtlarından oldu. Çatışma bölgesi Svat’tan kaçan binlerce insan, zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Havaların sıcak olması sebebiyle şimdilik açık havada kalan mültecilerin bir kısmı çadırlarda kalıyor.

Son derece kötü koşullara sahip olan kamplar en çok da çocukların sağlıklarını tehdit ediyor. Kadınlar da büyük sıkıntı yaşıyor. Kamplarda su ve yiyecek sıkıntısı had safhada. Bölgede büyük bir insani kriz yaşanıyor. 

İHH İnsani Yardım Vakfı, çatışmaların başladığı günden beri Merdan Şehrine sığınan mültecilere sıcak yemek, gıda malzemesi ile terlik, ayakkabı ve plastik hasır dağıtıyor. İHH ekipleri Merdan şehrinde 1600 aileye sabah ve akşam olmak üzere günde iki öğün sıcak yemek dağıtıyor.

İHH ekipleri Merdan şehrinin yanı sıra Haripur’daki mültecilere de gıda ve giyecek dağıtımlarını başlattı.

Bölgede yardım çalışmalarını organize eden İHH Sorumlusu Ekrem Es, “Burada büyük bir insani kriz yaşanıyor. Binlerce insan evlerinden uzakta yaşam mücadelesi veriyor. Kamplar mültecilerin barınması noktasında çok yetersiz. Bir çok mülteci aile, açık havada kalıyor. Mülteciler, yardım kuruluşlarının yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışıyor. Evlerine dönmek için çatışmaların bitmesini bekliyorlar. Tabi döndüklerinde evlerini yerinde bulabilirlerse. Çünkü bombardımanlarda bir çok ailenin evi yıkıldı” şeklinde konuştu.

Etiketler : #Pakistan'da   #insani   #kriz   #büyüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN