Oruçlu öğrenciler de kayıt yaptırabilecek mi?

Üniversitelere kayıt işlemleri, 31 Ağustos 2009 Pazartesi günü başlayacak. Başörtülü kayıt yaptırılamıyor, peki yasakçılar oruç tutan öğrenciler için de bir formül düşünüyor mu?

28-08-2009


İslam ve Hayat

Yeni akademik yıl için Üniversitelere kayıt işlemleri, 31 Ağustos 2009 Pazartesi günü başlayacak. Üniversitelere kayıt hakkı kazanan adaylar, kendilerine bildirilen günde, gerekli belgelerle birlikte ilgili üniversiteye başvurarak kayıt yaptırabilecek. Tabi bu durum başörtüsü yasağından ötürü sınava giremeyen ve hak gasbına uğrayan öğrenciler için herhangi bir değişikliğe yol açmazken, sınava girmeyi tercih eden birçok öğrenciyi de başörtüsü yasağının yakıcılığıyla bir kez daha karşılaştıracak. Yasağın bu yıl diğer yıllara göre başka bir anlamı daha bulunuyor. Çünkü kayıt dönemi Ramazan ayına denk geldi. Dolayısıyla oruç tutan öğrencilerin başlarının açtırılması gibi acı bir tablo ve ibret verici bir ikilem yaşanacak.

Başörtüsü de oruç gibi Allah'ın emri, bu bağlamda her ikisi de aynı şeyi sembolize ediyor. Birini diğerinden ayrı tutmak ne dinen ne de sosyal ya da kültürel bir olgu olarak ayırt etmek mümkün değil.

Bu durumda yasakçılara sormak gerekiyor: Acaba orucu da başörtüsü gibi simge kabul edip oruçlu öğrencileri kayıt etmemeyi düşünüyorlar mı? Oruç tutan öğrenciler de oruçlarını açmaları için ikna odalarına alınacak mı? Ve bir soruyu da kendimize yöneltelim: Bu haksızlığa, ayrımcılığa ve zulme karşı topyekün bir muhalefet gerçekleştirmek ve diriliş ve direniş şuurunu her güne, her haftaya, tüm hayatımıza yaymak için daha ne kadar bekleyeceğiz?

Etiketler : #Oruçlu   #öğrenciler   #de   #kayıt   #yaptırabilecek   #mi?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN