

"mi?" Arama Sonuçları

O halde İslami mücadele de, İslam’ın bu mahiyetine, iddiasına (dâvâsına) mutabık olmak durumundadır. Böylesine köklü ve ağır bir iddiaya taraf olmuş fert ve toplulukların, “bir şeyler yapıyor görünmek” ve dahası “bir şeyler yapıyor olmak” gibi bir yaklaşım zemininde faaliyet göstermesi doğru olabilir mi?

Taha Kılınç, geçtiğimiz günlerde ölen ABD eski dışişleri bakanı Madeleine Albright'ın, Irak işgal ve katliamındaki payı ve katliamı sahiplenen söylemleri üzerinden “Dünyayı kadınlar yönetirse savaşlar, katliamlar olmaz" argümanını sorguluyor...

İktibas Dergisi’nin yeni sayısı “28 Şubat: Bitti mi, Bitirdi mi?” manşeti ile çıktı. Derginin yorum konusu da “Bir Politik Hokus-Pokus: Sistem Tartışması” başlığını taşıyor.

‘Made by USA’ tarzı ekonomik tetikçiliğin sadece İran Devriminde sert kayaya tosladığı anlaşılmaktadır. Gerçi Latin Amerika ülkelerinde de işleri kolay olmamıştır fakat Ekvador başkanı Roldo’nun bir uçak kazasında öldürülmesi (24 Mayıs 1981), ondan iki ay sonra Panama başkanı Omar Torrijos’nun yine bir uçak kazasında yok edilmesi gibi çakal müdahaleleriyle, zorluk çıkartan başkanlar, ‘kolaylık çıkartanlar’la değiştirilmiştir.

Sudanlı turist Beyoğlu'ndaki bir sokakta yürürken 3 kişi tarafından boğazına yumruk atılmak suretiyle öldürüldü. Ölen Sudanlı turistin eşyalarını gasp edenler olay yerinden kaçarken, ırkçıların yabancılara karşı işlenen suçlarda sessiz kaldığı görüldü. Kaynak: Yabancı düşmanları bu cinayeti görecek mi?

Ayetlere Göre mi Yaşıyoruz, Adetlere Göre mi? -I- Haftanın Hasbihali 23.09.2021 & Ayetlere Göre mi Yaşıyoruz, Adetlere Göre mi? -II- Haftanın Hasbihali 30.09.2021

Köklü Değişim Dergisi’nin yeni sayısı “Hakikatin Ölçüsü Bilim mi Vahiy mi?” başlığıyla okurlarıyla buluştu. Gündemdeki meseleleri dakik bir şekilde inceleyen, vahiy ve sünnet ışığında çözümler sunan Köklü Değişim Dergisi’nin yeni sayısında birbirinden değerli yazarların makaleleriyle “Din mi, Bilim mi?” tartışmalarına değiniliyor.

Hakan Albayrak, Suriye’ye geri dönen veya gönderilen muhacirlerin karşılaştığı sorunlara dikkati çektiği yazısında, Uluslararası Af Örgütü’nün bu bağlamda açıkladığı tüyler ürpertici işkence, tecavüz ve kötü muameleye ışık tutan raporunu gündemleştiriyor.

Mültecileri "beka sorunu", hem de "gerçek beka sorunu" olarak görmek, kusura bakmasınlar ama zamane Bolu beyinin faşizminden aşağı kalır bir faşizm değildir. Hatta o ve benzeri küçük faşistlerin faşizmlerine gerekçe teşkil eden anaç faşizmdir.

İbrahim'in sahnesi Mina'dasın şu anda; İbrahim gibi davranmak üzeresin. O, oğlu İsmail'i kurban etmek için getirmişti. Senin İsmail'in kim veya ne? Mevkiin mi? Şerefin mi? Mesleğin mi? Paran mı? Evin mi? Çiftliğin mi? Araban mı? Aşkın mı? Bilgin mi? Sosyal sınıfın mı? Sanatın mı? Elbisen mi? Hayatın mı? Gençliğin mi? Güzelliğin mi? Hangisi... Ben bilemem. Fakat sen kendini bilirsin.

Anlam belirsizliği bir cümle ya da ifade ile sınırlı olsaydı tercüme hatası diyerek bir açıklama yapabilirdim fakat okuduğum kitapta başından sonuna kadar aynı tercüme hatası yapılmış. Üstelik bu durum bir kitap ve bir mütercim ile sınırlı değil. Kolonyalizme dair neredeyse bütün kitap ve makalelerde sömürgecilik kavramının ısrarlı bir şekilde kullanıldığını görüyoruz. “Sömürgeci olmayan emperyalizm” ile kast edilen “kolonyalist olmayan emperyalizm”dir. Emperyalizmin sömürgeci olmayan bir türünden bahsetmek herhalde Türkçe’ye özgü bir garabettir. Bu garabetin sistemli bir şekilde oluşturulduğu açıktır.

"Dijital paralarda" büyük bir belirsizlik, ğarar, yani aldanma ve tağrir olduğu, yani aldatma ihtimali büyük olduğu halde, herhangi bir güvencesi, teminat ve garantisi yoktur.

Her hafta Perşembe akşamları canlı yayınla izleyicilerle buluşan Kur'an'dan Hayata Dersler programında geçtiğimiz haftanın (25 Mart 2021) konusu "Taklit mi? İttiba mı?" idi.

Her hafta Perşembe akşamları canlı yayınla izleyicilerle buluşan Kur'an'dan Hayata Dersler programında geçtiğimiz haftanın konusu "İşittik, Peki İtaat Ettik mi?" idi.

Her hafta Perşembe akşamları canlı yayınla izleyicilerle buluşan Kur'an'dan Hayata Dersler programında geçtiğimiz haftanın konusu "İman Akdi, Kira Akdi Kadar Olsun Bağlayıcı Değil mi?" idi.

Allah'ın Hükümleri mi? Cahiliye Hükümleri mi? - Kur'an'dan Hayata Dersler Programı - 18 Şubat 2021 - Gurbet24 Tv

İlahi kitap geldiği halde çağımızda “kitapsız” yaşayan, yığınlarla dolu insan var. Neredeyse her evde “Allah’ın anayasa kitabı Kur’an” varken, nerdeyse hiçbir evde “T.C’nin anayasa kitabı” yokken, insanların evinde T.C’nin anayasası geçerli. Ne enteresan değil mi?

Şurası kesindir ki, Sözleşmenin akıbeti ne olursa olsun, bundan böyle aile ve kadına karşı şiddet, kadın-erkek eşitliği gibi alanlarda yapılacak yeni düzenlemeler İS’nin paralelinde olacak, hatta Sözleşmeyi aratacaktır..

Ali Rıza Demircan: İslâm’ı dışlayan egemen yasal düzenimiz ortada. Diyanet, Tarikatler, İlahiyatlar dilsiz şeytan olmuş. Baş tacı ettiğimiz laik düzene çıt yok. Ama devede kulak bile olmayan İstanbul Sözleşmesine karşıyız.

İbrahim'in sahnesi Mina'dasın şu anda; İbrahim gibi davranmak üzeresin. O, oğlu İsmail'i kurban etmek için getirmişti. Senin İsmail'in kim veya ne? Mevkiin mi? Şerefin mi? Mesleğin mi? Paran mı? Evin mi? Çiftliğin mi? Araban mı? Aşkın mı? Bilgin mi? Sosyal sınıfın mı? Sanatın mı? Elbisen mi? Hayatın mı? Gençliğin mi? Güzelliğin mi? Hangisi... Ben bilemem. Fakat sen kendini bilirsin.
Makaleler
Hava Durumu