Mısır'da bugün Mübarek'in en zor günü

Mısır'da hükümet aleyhtarı eylemler yedinci gününde de devam ederken, bugün (1 Şubat Salı) tüm ülkede milyonlarca insanın dev gösteriler yapması bekleniyor.

31-01-2011


Mısır'da hükümet aleyhtarı eylemler yedinci gününde de devam ederken, bugün (1 Şubat Salı) tüm ülkede milyonlarca insanın dev gösteriler yapması bekleniyor.

Binlerce eylemci, 30 yıldır iktidarda olan Hüsnü Mübarek yönetimini yoksulluk, işsizlik ve siyasi özgürlüklerin kısıtlanmasından sorumlu tutarak son yedi gündür sokakları dolduruyor.

200’den fazla kişinin hayatına mal olan olayların Cuma gününden itibaren büyümesiyle, polis sokaklardan çekilmiş, yerini ordu birlikleri almıştı.

Mısır İçişleri Bakanı Habib el Adli, polise orduyla işbirliği içinde çalışma talimatı verildiğini söyledi.

BUGÜN DEV MİTİNG

Mısırlı göstericiler bugünden itibaren süresiz genel grev ilan edilmesi çağrısında bulundular.

Banka ve okullarla borsa, haftanın ikinci iş günü olan Pazartesi de kapalı kaldı. Fırınlar önünde de uzun kuyruklar oluştuğu haber veriliyor.

Salı günü ise tüm Mısır kentlerinde bugüne kadar ki en büyük gösteri yapıldı. Tüm muhalif grupların yanı sıra işçilerde, yargıçlar, avukatlar olmak üzere farklı kitlelerde gösteriyi destekliyor. Aralarında Mısır’ın en güçlü muhalif grubu İhvan-ı Müslümin’inde bulunduğu muhalif partiler cephesi yarınki eylemlere yalnızca Kahire'de en bir milyon kişinin katılacağını belirtiyor.

ASKER: HALKLA ÇATIŞMAYACAĞIZ

Salı günü yapılacak gösteriye ordudan da açık destek geldi. Ordu yetkililerinin yaptığı açıklamada gösteriye müdahale etmeyecekleri bildirildi.

Muhalif gruplardan 6 Nisan hareketi, talepleri gerçekleşmeden hayatın normale dönmesine izin verilmemesini istiyor.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Mısır'da   #bugün   #Mübarek'in   #en   #zor   #günü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN