Milli Gazete'nin başka işi yok mu!

Milli Gazete, sayfalarını Hasan Ünal, Afet Ilgaz gibi ulusalcı yazarlara açtığı gibi, zaman zaman Ergenekon'u arkalayan yayınlar yapmaktan da geri durmuyor. Bunun son örneğini Güngör Mengi'nin yazısını alıntılamakla gösterdi.

11-04-2009


   Ahmet Örs
İslam ve Hayat

Yerel seçimlerden önce "Ergenekon nedir bilmiyorum" şeklinde demeç veren, ulusalcılara övgülerde bulunan Erbakan'ın tavrı, şimdilerde Milli Gazete tarafından sürdürülüyor.

Vatan Gazetesi'nin darbe şakşakçısı yazarlarından Güngör Mengi'nin, Kıbrıs'ta da Ergenekon sürecinin seçimleri etkilemek amacıyla ortaya atıldığı iddiasında bulunan yazısını alıntılayan Milli Gazete böylece ne yapmaya çalışıyor, kimlere ve neye hizmet ediyor anlamak güç.

Hatırlanacağı gibi, Türkiye'deki yerel seçimlerde de SP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu tarafından da, Ergenekon iddianamesinin seçimleri etkilemek için kullanılacağı öne sürülmüştü.

Milli Görüş'ün gelinen süreçte Ergenekoncu ulusacıların yanında saf tutar bir görüntü vermesi düşündürücü.

İşte Milli Gazete'nin Medya sayfasında alıntıladığı Güngör Mengi imzalı o yazı:

"Ergenekon Kıbrıs’a uzandı!

Kıbrıs'ta on gün sonra seçim var ve anketlerde Denktaş'ın eski partisi tarafından büyük farkla geride bırakıldığı gözlenen iktidar Ergenekon kılıcını çekmiştir.

Ergenekon Kıbrıs’a uzandı! -

Anadolu'da "Anasına bak kızını al" derler. Ana Vatan'daki yerel seçimlerde alabildiğine kullanılan Ergenekon, şimdi Yavru Vatan'ın hizmetindedir!.. Halkın büyük kesimi, devlet içine sızmış silâhlı çetelerin var olduğu iddiasından çok etkilenmiş, bu sebeple hayale sığmaz suçlamalar karşısında bile sabır göstermiştir. Toplum çete varsa ayıklansın, adalet yerini bulsun diye bekliyor ama bu davanın dayandığı iddialar daha ne kadar ve kimlere karşı kullanılacak? Kıbrıs'ta belli ki eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş rehin alınmak, seçmen de sandığa kafası karıştırılarak gönderilmek isteniyor. KKTC Başbakanı Soyer, Ergenekon iddianamesinde adları geçen Denktaş ile eski başbakan ve ana muhalefetteki UBP lideri Derviş Eroğlu haklarındaki iddiaların araştırılması için dün Başsavcılık'tan talepte bulundu. "Susturamazlar.."  Suçlama, sendikacı Mustafa Özbek'in evindeki aramada ele geçtiği öne sürülen bir belge ile ilgili. O belge Kıbrıs'ta yapılan 1998 seçimlerini yönlendirmek için baskıya başvurulduğu ve adada para dağıtıldığı iddialarını içeriyor..."

 

Etiketler : #Milli   #Gazete'nin   #başka   #işi   #yok   #mu!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN