Mescid-i Aksa için S. O. S.

Raid Salah, Siyonist işgal devletinin Mescidi Aksa’ya karşı tutumunun ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek, yapılan kazıların eski Kudüs, Silvan ve Mescidi Aksa’nın civar evlerinde çatlaklar meydana gelmesine neden olduğunu söyledi.

22-01-2010


1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket lideri Şeyh Raid Salah, Siyonist işgal devletinin Mescidi Aksa’ya karşı tutumunun ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek, Kudüs’ün Yahudileştirilmesi için de var gücüyle çalıştığını ifade etti.

Şeyh Raid Salah dün (21 Ocak Perşembe) yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti: “Mescidi Aksa meselesi 2010 yılının ortalarına kadar kesinlikle bir sonuca bağlanacaktır. Bu dosya konusunda çok tehlikeli gelişmeler meydana gelecek. Siyonistler Mescidi Aksa’nın enkazı üzerine efsanevi heykeli dikmek için uyguladıkları planın son aşamasına geldiler.”

Sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyonist işgal devletin yaptığı kazılar hem Mescidi Aksa’nın, hem eski Kudüs’ün ve hem de Silvan mahallesinin altında birden fazla tüneli ortaya çıkarmıştır. Çıkan manzara adeta köstebek yuvasını andırıyor. Elimizdeki bulgular, işgal devletinin bu tünelleri birbirine bağlayacağına işaret ediyor. Bir bölgedeki bir tünel bir yandan Mescidi Aksa’ya çıkarken, diğer yandan Silvan mahallesine ve eski Kudüs’e çıkabilecektir. Yapılan kazılar eski Kudüs, Silvan ve Mescidi Aksa’nın civar evlerinde çatlakların meydana gelmesine neden olmuştur.” 

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Mescidi   #Aksa   #için   #S.   #O.   #S.   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN