Meş’al: Silahlarımız az ama irademiz büyük

Hamas'ın askeri kapasitesinin "mütevazı" olduğunu belirten Halid Meş'al, "Ama düşman saldırganlığını haklı çıkarmak için abartıyor. Silahlarımız mütevazı ama irademiz büyük. Savaşımızı etkili kılan budur" dedi.

01-04-2008


Filistin İslami Hareketi Hamas'ın Şam'da yaşayan lideri Halid Meş’al, İsrail'in Hamas'ın askeri gücünü abarttığını söyledi. Meş’al, Associated Press'e verdiği demeçte, İsrail'i, Hamas ve Hizbullah'a karşı savaş çıkartma çabasında olmakla suçladı.  
 
Hamas'ın askeri kapasitesinin "mütevazı" olduğunu belirten Halid Meş'al, "Ama düşman saldırganlığını haklı çıkarmak için abartıyor. Silahlarımız mütevazı ama irademiz büyük. Savaşımızı etkili kılan budur" dedi. İsrail ve ABD'nin bölgesel bir savaş için hazırlanmasından endişe ettiğini ifade eden Meş'al, "İsrail ve Amerika bölgede savaş davulları çalıyor. Amerika ve İsrail'deki yeni muhafazakarlar, iktidarın dengesini ve direniş (Hamas ve Hizbullah) tarafından kazanılan başarıları altüst etmek için yeni bir savaş istiyor" diye konuştu. (Vakit)

Etiketler : #Meş’al:   #Silahlarımız   #az   #ama   #irademiz   #büyük   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN