MEB asıl ayrımcılıkları da giderecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun "ayrımcılık" genelgesi hayata geçirilecek mi, yoksa "kağıt parçası" muamelesi mi görecek?

14-09-2009


İslam ve Hayat

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla bir genelge yayımlandı. Genelgede "Ayrımcılık nedeniyle ortaya çıkan sorunları en aza indirgemek; eşitlik, adalet ve barışın hâkim olduğu bir yaşam için bireylere, kurumlara kısaca toplumun bütün kesimlerine önemli sorumluluklar düşmektedir" vurgusu yapıldı. Eğitimcilere ayrımcılığın tanımı ise şöyle anlatıldı: "İnsanların dil, din, cinsiyet, ırk, siyasi düşünce, felsefi inanç, bedensel farklılık vb. nedenlerle diğer insanlar tarafından olumsuz muamele görmesi, aşağılanması şeklinde ortaya çıkmaktadır" diye yapılarak "Ayrımcı davranışların odak noktası, ötekileştirme, dışlama, reddetme ya da aşağılamadır."

Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Özgür Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Örs "Güzel bir temenni ama ne kadar gerçekçi? Mesela bu genelge, okullarda dini bir emri uygulayarak örtünen öğrencilere yapılan haksızlığı giderecek mi? Dini ya da siyasi sebeplerden ötürü resmi törenlere katılmamayı tercih eden öğrencilere yönelik baskılara da bir çare olacak mı? Yoksul öğrencilerin kayıt parası, okul aidatı, fotokopi parası vs. gibi nedenlerle toplanan paraları ödeyememelerinden ötürü uğradıkları haksızlıklara son verilebilecek mi? Yoksa bu genelgeye de "kağıt parçası" muamelesi mi yapılacak?" dedi.

 

Etiketler : #MEB   #asıl   #ayrımcılıkları   #da   #giderecek   #mi?   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN