Mardin'de Medrese'deki defileye tepkiler sürüyor!

Yüzyıllarca Kur'an-ı Kerim dersinin verildiği, içinde iki mescidin bulunduğu bir mekânda, defile düzenlenecek olması tepki çekiyor

24-09-2010


İslam ve Hayat

Mardin'de Kasımiye Medresesi'nde  25 Eylül Cumartesi günü defile düzenlenecek olmasına tepkiler sürüyor. Ancak Mardin Valisi, defileyi düzenlemekten vazgeçmiyor. Medresesi içinde bulunan mescitte namaz kılan ve sonra basın açıklaması düzenleyen yaklaşık 50 STK temsilcisi dini mekanların podyuma çevrilemeyeceğini belirterek bu girişimden vazgeçilmesi çağrısında bulundular. STK'lar adına açıklamayı okuyan Ensar Vakfı Mardin Şube Başkanı Zeynel Tepret,  "Daha önce de Mardinbienali adı altında içi su dolu şeffaf naylonların giydirildiği mankenlerin sulu gösterilerine mekân kılınan Kasımiye Medresesi, şimdi de podyum olarak kullanılmak istenmektedir. Bu halkımızın hissiyatını rencide etmektedir."

Hükümet'e çağrı

Açıklamada "Mardin Sivil toplum Kuruluşları olarak, başta Vakıflardan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç olmak üzere Diyanet İşleri Başkanı'na ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne açık çağrıda bulunuyoruz; Camilerimizin, dini ve tarihi mekânlarımızın amacının dışında ve tarihi misyonuna aykırı kullanılmasına izin verilmemelidir." çağrısı yapılırken, siyasi irade henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

 

Etiketler : #Mardin'de   #Medrese'deki   #defileye   #tepkiler   #sürüyor!   
YORUMLAR
  • Ahmet Örs   26-09-2010 20:15

    yeni dönem budur: herkes her istediğini her yerde yapabilir. ahlaksızlık dibe vurabilir. müslüman halkın mekanları hoyratça eşcinsel modacıların kapitalizmin zavallı köleleri haline getirilen mankenlerinin podyumlarına çevrilebilir. Allah sonumuzu hayreylesin...

  • fahri   25-09-2010 12:18

    Allah Teala, valiyi ve bu alçaklığa destek olanları şu ipekçi denen le haşretsin.bütün bunlar hoşgörü,diyalog ikiyüzlülüğün ürünleridir.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN