Korkunç katliamı Pakistan değil ABD yapmış

Dün ajanslara yansıyan bir haberde Pakistan hava kuvvetlerinin Taliban direnişçilerinin bulunduğunu sanarak bir köye düzenledikleri saldırıda 73 köylünün katledildiği ifade edilmişti.

15-04-2010


Katliamın ABD uçakları tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

ABD'ye ait insansız hava uçaklarının neredeyse her gün can aldığı Pakistan'da Hayber bölgesindeki bir köye yapılan hava saldırısında 73 kişi katledildi.

İngiliz yayın kuruluş BBC'nin haberine göre katliam, Cumartesi günü meydana geldi, ancak bölgenin çok kırsal ve ücra olması nedeniyle yeni öğrenildi.

Pakistan ordusu ölenlerin çoğunun Taliban savaşçısı olduğunu iddia etmişti ancak bağımsız kaynaklar saldırıda ölenlerin sivil olduğunu belirtiyor.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen Pakistanlı bir yetkili BBC'ye yaptığı açıklamada, katliamın Afganistan sınırı yakınlarındaki bir köyde meydana geldiği ve ölen 73 kişinin sivil olduğunu söyledi.

Pakistanlı yetkiliye göre bombalamayı yapan pilotun, hedefini şaşarak bir köyü Taliban savaşçılarına ait bir bina sanması üzerine bu olay yaşandı. Aynı yetkili, bölgeye erişimin güç olması sebebiyle Cumartesi günü yaşanan olayın, ancak duyulduğunu belirtti.

 (Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Korkunç katliamı   #Pakistan   #değil   #ABD   #yapmış   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN