İslami kimliği savunmaya davet

Özgür-Der, kapatma davasına karşı dayanışma ve duyarlılık çağrısında bulunarak duruşmanın görüleceği bugün, 12:30'da Fatih Adliyesi önünde kitlesel basın açıklaması yapacağını duyurdu.

28-04-2009


Özgür-Der, kapatma davasına karşı dayanışma ve duyarlılık çağrısında bulunarak duruşmanın görüleceği bugün, 12:30'da Fatih Adliyesi önünde kitlesel basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Bilindiği üzere "İnancımızın ve Kimliğimizin Aşağılandığı, Resmi İdeolojinin Dayatıldığı Törenlere Tavır Alalım!" başlıklı çağrı metninden dolayı Özgür-Der hakkında İstanbul Valiliği'nin talebi üzerine kapatma davası açılmıştı.

Davanın ilk duruşması 29 Nisan 2009 Çarşamba günü Vatan Caddesi üzerindeki Fatih Adliyesi 2. Asliye Mahkemesi'nde saat 11:20'de görülecek. "İnancımız ve düşüncelerimizden dolayı yargılanıyoruz!" diyen Özgür-Der, kapatma davasına karşı dayanışma ve duyarlılık çağrısında bulunarak duruşmanın görüleceği gün, 12:30'da Fatih Adliyesi önünde kitlesel basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Öte yandan davaya kalabalık bir avukat grubunun dahil olacağı belirtildi.

Bu arada Özgür-Der trarafından yapılan açıklamada da, 29 Nisan 2009 tarihinde saat 11.20'de Fatih 2. Asliye Mahkemesi'nde başlayacak olan kapat­ma davasının düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne karşı başlatılmış bir saldırı olarak görüldüğü belirtilerek, "Benzeri hak ve özgürlük taleplerimiz gibi, eğitimin laik-militarist dayatmalardan arındırılmasına yönelik taleplerimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de savunmaya devam edeceğiz. Hakkımızda açılan kapatma davasını Türkiye'de hakim bulunan resmi ideolojik dayatmaların, otoriter tahammülsüzlüğün tipik bir tezahürü olarak değerlendiriyor ve insan hakları ve özgür­lükler konusunda duyarlı tüm çevreleri bu davayı yakından takip etmeye çağırıyoruz" denildi.

29 Nisan 2009 Çarşamba

Duruşma Saati: 11.20

Basın Açıklaması: 12.30

Yer: Fatih Adliyesi (Vatan Caddesi)

Etiketler : #İslami   #kimliği   #savunmaya   #davet   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN