İşgal rejiminden, Mescid-i Aksa'ya askeri köprü kuşatması

Siyonist işgal rejimi, Meğaribe kapısı ile Burak duvarı arasında inşa edilecek askeri köprüye nihai olarak onay verdi.

03-11-2010


Siyonist işgal rejimi, Meğaribe kapısı ile Burak duvarı arasında inşa edilecek askeri köprüye nihai olarak onay verdi.

Aksa Müessesi, yayınladığı basın açıklamasında, siyonist işgal rejiminin söz konusu karardan sonra hızlı bir şekilde köprüyü yapacağını belirterek başta Filistinliler olmak üzere tüm Müslüman ve Araplara, Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

İnşa edilecek köprüyle siyonist işgal rejimi, çok sayıda Yahudi’yi kısa bir süre içerisinde Mescid-i Aksa’ya nakletmeyi planlıyor. Yine siyonist işgal rejimi, Mescid-i Aksa’da tansiyonun yükselmesi durumunda, askeri araçları da kaldırabilecek çapta olan bu köprüyle çok sayıda askeri Mescid-i Aksa’ya ulaştırmayı planlıyor.

Siyonist işgal rejiminin bu planı, 2007 yılında, Meğaribe yolu üzerinde tünellerin kazılmasına start vererek başlamıştı. Fakat İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah liderliğindeki bölge halkı, düzenlediği protesto gösterileriyle siyonist işgal rejimini geri adım atmaya zorlamıştı.

Bilindiği üzere siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü Yahudileştirmeyi planlayan İsrail’in bu tür teşebbüsleri, Şeyh Raid Salah tarafından deşifre edilmekteydi.

(İslam ve Hayat / İsra Haber)

Etiketler : #İşgal   #rejiminden   #   #Mescidi   #Aksa'ya   #askeri   #köprü   #kuşatması   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN